Verborgen in Velp Bekijk groter

Verborgen in Velp / Gety Hengeveld

9789081058209

Nieuw product

15,50 incl. btw

Meer informatie

Het is avond. Er wordt gebeld. Een onbekende. In deze koffer zit een kindje. We kunnen er geen onderdak voor vinden. Kunt u er voorlopig voor zorgen?
Eigenlijk gaat dit boekje helemaal niet over de oorlog. Het gaat over beslissingen. Het beschrijft veelal de beslissing waarmee sommigen van onze dorpsgenoten zich onbedoeld karakteriseerden: plotseling deze onbekende man, dit kind, op zolder of in de kelder verbergen. Voedselbonnen of blanco identiteitsbewijzen ongezien voor hen meenemen van een Duits kantoor. Soms zelfs door middel van een overval. Die strikt eigen beslissing, die opvallend geen verband hield met geslacht, stand of opleiding.
Ook opvallend was, dat trots op de eigen edelmoedigheid geen motief was. Bovendien waren, zelfs tot op heden, buren en familieleden niet of nauwelijks op de hoogte van hun daarna radicaal veranderde omstandigheden en van die van hun gezinnen. Niet slechts hun onderduikers, maar ook zijzelf leefden in hun omgeving nu een verborgen leven. Want gevaar was plotseling overal. Steun slechts bij God of geweten.

Specificaties: Formaat 17 x 24 cm, 272 blz., full color, genaaid, gebonden, harde kaft, leeslint, (personenregister) 74 recente kleurenfoto € 15,50