Het Duivelshuis in Arnhem / Jeroen van der Werf Bekijk groter

Het Duivelshuis in Arnhem / Jeroen van der Werf

Nieuw product

10,00 incl. btw

Meer informatie

Het Duivelshuis. Sinds Maarten van Rossem het halverwege de zestiende eeuw liet bouwen, is het een van de meest tot de verbeelding sprekende gebouwen van Arnhem. Een gebouw passend bij het woeste imago van zijn bouwheer. Volgens de legendes voorzag hij het van duivelsbeelden om de geestelijken van de Eusebiuskerk te sarren.

De rovende rouwdouwer had echter een hele moderne smaak. Met de bouw van het Duivelshuis heeft Maarten van Rossem een belangrijke bijdrage geleverd aan de introductie van de Rennaissance-bouwkunst in Nederland. De duivels blijken geketende saters te zijn. Wellicht was hij toch beschaafder dan zijn imago doet vermoeden...

Dit boek behandelt de bouwgeschiedenis van het Duivelshuis: de transformaties en restauraties die het heeft ondergaan worden aan de hand van tekst en vele afbeeldingen naar voren gebracht. Het is een interessante en dynamische geschiedenis, die ons bovendien een spiegel voorhoudt en ons denken over restaureren en de omgang met de gebouwde omgeving in een breder en genuanceerder perspectief plaatst.

Verschenen in een oplage van 500.