Bekijk groter

Sta een ogenblik stil / Ot Hagen

Nieuw product

14,00 incl. btw

Meer informatie

Sta een ogenblik stil... is een boek dat eigenlijk 25 jaar geleden had zullen verschijnen. Het boek zou herinneringen bevatten aan de oorlogsjaren van Rhedenaar Ot Hagen. Het kwam er helaas niet van, omdat hij op 16 april 1994 overleed.

Otto (Ot) Hagen was een bekende persoonlijkheid in het dorp Rheden. Bekendheid genoot hij in de hele gemeente door de jaarlijks wederkerende serie 'Sta een ogenblik stil' in het Dierens/Rhedens Dagblad. Daarin haalde hij herinneringen op aan de oorlogsjaren, maar vergaarde en publiceerde hij ook ervaringen van andere betrokken uit die inktzwarte periode.

Hij was jarenlang lid van het Comité 4 en 5 mei en daarnaast verzorgde hij lange tijd de rubriek 'Willem van Rheden' in het Rhedens Weekblad. Hij werd in 1991 koninklijk onderscheiden met de zilveren medaille in de orde van Oranje Nassau.

In deze bundeling staat een selectie van verhalen die tussen 1969 en 1993 verschenen. Daarin gaf Hagen niet alleen blijk van een grote feitenkennis en een vlotte pen, maar ook van een ongezouten mening over de schuldigen aan de volgens hem grootste misdaad van de twintigste eeuw. En 75 jaar na die bevrijding, in 2020, is het nog altijd goed om stil te staan bij de bevrijding.