De Sint Jansbeek te Arnhem - Levensader van een stad. Vierdag, Jan Bekijk groter

De Sint Jansbeek te Arnhem - Levensader van een stad. Vierdag, Jan

Nieuw product

De Sint Jansbeek te Arnhem - Levensader van een stad

Sint Jansbeek te Arnhem
Gebonden
Levensader van een stad
Vierdag, Jan

Meer details

14,95 incl. btw

Meer informatie

De Sint Jansbeek te Arnhem - Levensader van een stad

De Sint Jansbeek is de bakermat van de stad. Al in de 6de eeuw was er een nederzetting bij de Sint Jansbeek. In de middeleeuwen
ontwikkelde de beek zich tot de belangrijkste levensader van de stad. Door de vestiging van de vele watermolens, wasserijen en blekerijen
ontstonden in dit gebied de eerste Arnhemse bedrijven. Dat de beek in Arnhem weer bovengronds stroomt doet dan ook recht aan de rol die de
Sint Jansbeek in de geschiedenis van de stad heeft gespeeld.

Hele Jansbeek in twee publicaties

Een jaar geleden ging de Sint Jansbeek in het centrum van Arnhem weer bovengronds stromen. De beek is inmiddels talrijke keren in het nieuws geweest, om verschillende redenen. De meeste Arnhemmers zijn blij met de nieuwe Jansbeek en intussen heeft de beek de ‘Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2018’ gewonnen.

Maar de Jansbeek is meer dan alleen de ‘kunstmatige’ beek in het centrum. Veel mensen weten niet eens waar het water van de beek vandaan komt. Daarom kwamen een aantal mensen op het idee een publicatie aan de hele Jansbeek te wijden.

  1. De vrijwilligers van Molenplaats Sonsbeek maakten een leporello van de hele beek. Dus niet alleen de beek in het centrum, maar ook de bronnen in de parken Zypendaal en Sonsbeek.
  2. Uitgever Walter Jansen zette een tiental mensen aan het werk die een boek samenstelden over de geschiedenis van de beek en zijn betekenis voor Arnhem.

Precies een jaar nadat de Jansbeek in het centrum werd heropend, op zaterdag 8 december, worden beide publicaties gepresenteerd.

Om 15.00 uur zal in Molenplaats Sonsbeek de leporello “Sint Jansbeek, een beek door park en stad” worden aangeboden aan wethouder De Vroome.

Na een wandeling langs de beek zal rond 17.00 uur in boekhandel Het Colofon ook het boek “Sint Jansbeek te Arnhem, Levensader van een stad” aan de wethouder worden aangeboden.

Beide drukwerken zullen daarna te koop zijn bij Molenplaats Sonsbeek en boekhandel Het Colofon.