Dagboek Velp en de oorlog / Steven Jansen Bekijk groter

Dagboek Velp en de oorlog / Steven Jansen

Nieuw product

13,95 incl. btw

Meer informatie

In 1946 verscheen "Velp en de oorlog 1940-1945". Het is geschreven door Steven Jansen aan de hand van een dagboek dat hij heeft bijgehouden van april 1939 tot mei 1945. De twee oplages (1.000 en 500 stuks) waren snel uitverkocht. Stichting Velp voor Oranje brengt nu, in samenwerking met onze boekhandel, een derde druk in een oplage van 750 stuks. Deze derde druk is nagenoeg identiek aan de eerdere uitgave, alleen het formaat is iets royaler en er zijn extra foto's toegevoegd. Daarnaast zijn annotaties opgenomen door drs. K. Hengeveld waardoor de tekst op bijna 70 punten van een toelichting kon worden voorzien die voor de lezer van nu een welkome aanvulling zal zijn.


Doordat Steven Jansen werkzaam was als gemeente-ambtenaar en verloofd met een verpleegkundige uit het Velpse ziekenhuis (een goed georganiseerd onderduikadres) was de auteur beter geïnformeerd dan de gemiddelde Velpenaar.
Meestal beschrijven dagboeken vooral eigen ervaringen, in dit dagboek worden de feiten uit deze uitzonderlijke periode (soms vrijwel dagelijks) genoteerd. Het is daardoor een dagboek geworden van alle Velpenaren. Het is goed geschreven. Zakelijk, zonder cliché of heroïek. Men verplaatst zich hiermee in het Velp van die dagen, dat men het boek in één ruk wil uitlezen.


De prijs is dankzij sponsoring van diverse instellingen slechts € 13,50 (gebonden editie).
Prijs: € 13,95 • ISBN: 90-810582-2-3 • Uitgever: Stichting Velp voor Oranje i.s.m. Boekandel Jansen & de Feijter