NJO Muziekzomer - Firgun Ensemble

NJO Muziekzomer

De NJO Muziekzomer presenteert het Firgun Ensemble! De NJO Muziekzomer is een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival. De organisatie is in handen van het Nationaal Jeugd Orkest, een organisatie die zich richt op de ontwikkeling van jong toptalent. Aanstormende muziekprofessionals spelen dan ook de hoofdrol in de meer dan 60 concerten die de NJO Muziekzomer telt. Het muzikale aanbod van dit festival bevat voor ieder wat wils, met orkesten, opera, kamermuziek, kindervoorstellingen, fiets-, wandel- en ontdekkingstochten en programma’s met dans, theater en film.  Bovendien worden de concerten gegeven op de vele bijzondere locaties die de provincie Gelderland rijk is, van industrieel erfgoed tot speelplekken in de vrije natuur. Een festival om jaarlijks naar uit te kijken!

Kijk hier voor meer informatie over de MUZIEKZOMER  en het Nationaal Jeugd Orkest (NJO)

Het Firgun Ensemble bestaat uit:

Ciska Vandelanotte - viool

Ludovic Bataillie - viool

Timothy McAllister - altviool

Fien van Damme - cello

Emile Souvagie – klarinet

Begin dit jaar won het Firgun Ensemble zowel de hoofdprijs als de publieksprijs van het Storioni Willem Twee Concours. Tijdens de Muziekzomer trakteert het kwintet op een stevig staaltje muzikaal vuurwerk. Niet voor niets kozen zij de Hebreeuwse naam Firgun, wat zoveel betekent als ‘blij zijn om het geluk dat een ander te beurt valt’.

En wat nemen zij daarvoor mee? Vier strijkinstrumenten en een houtblazer, maar ook een programma waar je u tegen zegt. Een mooi concert gegarandeerd met het steengoede Firgun Ensemble!

Programma:

Alexander Glazoenov - Rêverie Orientale

Johannes Brahms - Klarinetkwintet in b

Zaterdag 11 augustus - Boekhandel Jansen & De Feijter, Velp - aanvang 20:00 uur - entree € 16,50 / jongeren t/m 30 jaar € 11