Zullen we een dansje maken

'Zullen we nog een dansje maken?' beschrijft de wereld van werkers in de zorg. In dit geval in 'Huize Zorgvliet', een kleinschalig tehuis voor ouderen met geheugenproblemen.
Het vertelt op lichtvoetige wijze het werkelijke verhaal van de individuele medewerker. Waar hij (of zij) vandaan komt. Hoe zij ertoe gekomen zijn daar te gaan werken. Vooral laat het zien dat hij (of zij) en zoveel voor terug krijgt.

De werkteams vain 'Huize Zorgvliet' zijn in hoge mate zelf-organiserend. Uit de dagelijkse praktijk blijkt dat daarmee het gestelde doel wordt bereikt:"voor de bewoners een thuis scheppen. Waar zij zich veilig en geborgen voelen." Wat vervolgens de individuele medewerker weer veel voldoening geeft. Daar zijn geen regels of voorschriften van bovenaf voor nodig. Die zouden een zelf-organiserende huishouding zoals in 'Huize Zorgvliet' maar in de weg staan.

De auteur was gedurende vier jaar dagelijks te gast in 'Huize Zorgvliet'.

Prijs in de boekhandel € 7,90 (excl. bij Jansen & de Feijter) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toezenden per post is mogelijk. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
(verzendkosten worden doorberekend)