Gesprek en voorlezen: Paul van Vliet, een cabaretier die schrijver werd

Gesprek en voorlezen: Paul van Vliet, een cabaretier die schrijver werd

Van 08 mei 2022 15:00 tot 17:00

Bij Grote Kerk Velp (Kerkstraat 32)

Categorieën: Interview, Lezing, Signeren

Gezien: 914


Foto Roy Busker

Paul van Vliet, een cabaretier die schrijver werd

Paul van Vliet is te gast in Velp. Boekhandelaar Walter Jansen zal met hem in gesprek gaan, onder andere over zijn leven maar wel met zijn werk als vertrekpunt, waar hij ook uit zal voorlezen.

De cabaretier schreef bijvoorbeeld Brieven van God en andere mensen en, zijn jongste boek, Heimwee naar morgen. Aanknopingspunten genoeg voor een fijn gesprek over zijn leven van nu, zijn zestigjarige theatercarrière, zijn ervaringen van onderweg, zwervend en spelend door Nederland en Vlaanderen, zijn contact met Aurdy Hepburn die hij goed gekend heeft, onder meer door hun beider werk als ambassadeur van Unicef. Na het interview leest Van Vliet voor uit eigen werk, waarna er kort gelegenheid is tot vragen stellen. Van Vliet sluit sluit natuurlijk af met een signeersessie.

Paul van Vliet
Cabaretier, zanger, schrijver, acteur, musicalster, ambassadeur van Unicef en oprichter van Theater PePijn: Van Vliet (1935) behoort tot de veelzijdigste en succesvolste van de Nederlandse en Vlaamse cabaretiers. Veel van zijn liedjes en toneeltypes zijn kleine monumenten geworden, sommige types zijn als nationale figuren bijgezet in de eregalerij van Nederlandse cabaretcreaties. Na ruim 60 jaar op de planken doet hij ’t wat rustiger aan, maar hij speelt nog steeds, bij speciale gelegenheden of op uitnodiging. www.paulvanvliet.nl

Paul_van_Vliet-foto_Roy_Beusker_1_-_kleiner.jpg

Foto: Roy Beusker

 

Praktische info
Zondag 8 mei, 15.00-17.00 uur
Locatie: Grote Kerk, Kerkstraat 32, Velp
Toegang: € 12,50