Gelderlandcafé: het verhaal van Gelderland

Gelderlandcafé: het verhaal van Gelderland

Van 17 maart 2023 19:00 tot 21:00

Bij Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp

Categorieën: Gesprek, Lezing

Gezien: 125


Gelderlandcafé: het verhaal van Gelderland

Onlangs verscheen de uitgave Verhaal van Gelderland. Over deze vierdelige uitgave over het belangrijke thema’s van het Gelderse verleden is er 17 maart een Gelderlandcafé bij Boekhandel Jansen & de Feijter. Te gast zijn hoofdredacteur Dolly Verhoeven en co-auteur Johan Oosterman. René Arendsen praat de avond aan elkaar.

Op deze avond gaat hoofdredacteur en hoogleraar Gelderse Geschiedenis Dolly Verhoeven in op de vraag op welke wijze de kastelen en landgoederen op de Veluwezoom onderdeel zijn van het grotere verhaal van Gelderland. Johan Oosterman, een van de auteurs van het Verhaal van Gelderland en kenner van de periode van het hertogdom Gelre, vertelt vervolgens over de middeleeuwse oorsprong van deze kastelen en landgoederen. René Arendsen, bekend als een van de Ridders van Gelre bij Omroep Gelderland, praat de avond aan elkaar en gaat in gesprek met de sprekers en het publiek.

Verhaal van Gelderland
In vier boeken behandelt het Verhaal van Gelderland alle belangrijke thema’s uit het Gelderse verleden. Van de mysterieuze grafheuvels op de Veluwe tot de machtige hertogen van Gelre. Van ordelijke Romeinse legerkampen tot weelderige adellijke landgoederen. Van de gewelddadige verovering van Grol tot de mislukte slag om Arnhem.

Deelname
Deelname is alleen mogelijk als u zich per mail heeft aangemeld via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Praktische info
• Datum: 17 maart 2023
• Tijd: 19.15 – 21.00 uur (inloop 19.00 uur)
• Plaats: Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp