Libris-winnares Mariken Heitman signeert

Libris-winnares Mariken Heitman signeert

Van 18 juni 2022 14:00 tot 15:00

Bij Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp

Categorieën: Signeren

Gezien: 337


Foto Jelmer de Haas

Mariken Heitman signeert

Mariken Heitman, de winnares van de Libris Literatuur Prijs 2022, komt signeren, zaterdagmiddag 18 juni. Uiteraard is er ook tijd voor een kort interview met haar.

Heitman won de Libris met haar tweede roman: Wormmaan. Volgens de flaptekst een ontroerende zoektocht inwaarts waarin dwergolifanten, erwten en de wording van een mens samenkomen. Hoofdpersoon is Elke, die na tegenslag op haar werk met een vergeten erwtenras naar een Waddeneiland vertrekt. Ze wil de erwt, een tweeslachtig ras dat zich nauwelijks heeft laten sturen, terugbrengen naar zijn wilde kern. Elke realiseert zich dat zij gewassen vormt zoals de maatschappij háár probeert te vormen. Wie of wat blijft er over als je alles afpelt dat door anderen aan je werd opgedrongen?

Wormmaan_boekomslag.jpg

Mariken Heitman
Mariken Heitman (1983) studeerde biologie in Utrecht. Ze schrijft en werkt daarnaast als tuinder en docent groenteteelt. Ze publiceerde korte verhalen en in 2019 verscheen haar debuutroman De wateraap die werd genomineerd voor de Bronzen Uil, de Anton Wachterprijs en op de longlist van de Jan Wolkersprijs stond. Voor het schrijven van Wormmaan (in augustus 2021 verschenen) ontving zij het C.C.S. Crone-stipendium.

Praktische info
Zaterdag 18 juni  2022, 14.00-15.00 uur
Toegang vrij, reserveren is niet nodig.