Helaas... Voorlopig even geen activiteiten.


Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp. 
Deze worden georganiseerd door: Stichting Cultureel Podium Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, 6881ST Velp, KvK: 69640041

 

UITGESTELD Muziekcursus Joop van Velzen najaar 2021

Van 07 december 2021 19:30 tot 22:00
Categorieën: Muziek
Gezien: 276

Bloemen en planten in beeld en klank!

Drie avonden 19.30-22.00 uur - kosten €65 (avond los €25)
Inschrijvingen op alle drie de avonden krijgen voorrang
Reserveren Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Landschappen, die zich onderdompelen in regen, weer en wind. Bomen, struiken, planten en bloemen, die deze landschappen door de verschillende seizoenen heen voorzien van de kleuren en geuren. Dit alles is een voortdurende, bijna eeuwige inspiratiebron voor schilders, dichters en …. componisten!

En wat hebben die kunstenaars ons al oneindig veel moois nagelaten! Beelden en klanken, die geïnspireerd – zowel visueel als auditief – vorm hebben gekregen, die steeds weer ontroeren en ons zowel fysiek als psychisch enorm beïnvloeden. Voorbeelden zijn werken als ‘Amarilli mia bella’ van Giulio Caccini, ‘Der Lindenbaum’ van Franz Schubert, ‘The Tale Pinetrees knew’ van Arnold Bax, ‘Les Bryères’ van Claude Debussy, ‘Margroeten’ van Sergey Rachmanninov,  maar ook aan ‘natuurimpressies’ als ‘Waldmurmel’ van Richard Wagner, ‘Summer’ van Frank Bridge en Frederic Delius, ‘Herfst’ van Fanny Mendelssohn en Einojuhani Rautavaara. Kortom illustraties door muziekhistoricus Joop van Velzen van ‘Music in Life’ -  Passie voor Klassiek! met  klassieke muziek van componisten, die dat soort invloeden vanuit de  natuur ondergingen!

Joop is academisch opgeleid als bioloog/botanicus én als muziekhistoricus (aan de universiteiten van Utrecht en Vancouver, CANADA) en verbindt a.h.w. deze ‘deelterreinen’ nog steeds voelbaar aan elkaar. Zowel vanuit de klassieke muziek als de poëzie presenteert hij illustratieve voorbeelden, waaruit over en weer inspiratie zal spreken, als ook indrukwekkende impressies in beeld en klank, die nog lang na zijn presentatie in ons bewustzijn zullen blijven!

Data: dinsdag 28 september, dinsdag 26 oktober en dinsdag 7 december. Tijd: 19.30-22.00.
(U kunt voor de data in oktober en november nog intekenen. We hebben nog enkele plaatsen beschikbaar)

Reserveren Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.