Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp. 
Deze worden georganiseerd door:

Stichting Cultureel Podium Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, 6881ST Velp, KvK: 69640041

Lydia Rood over haar autobiografische novelle Hartfalen

Van 10 september 2021 20:00 tot 22:00
Categorieën: Lezing
Gezien: 184

 

Het aangrijpende verhaal begint “als een mythische vertelling over een meisje ‘met oude botten’ dat opgroeit in de Veluwse bossen.

Ze is een oermens dat in een droomwereld leeft van hout, vuur en natuur.”

Naarmate het meisje ouder wordt en het leven anders is dan ze altijd heeft gedacht, dringt het volwassenenbestaan zich meer en meer aan haar op.

Maar het maakt zich nooit helemaal van haar meester. Teleurgesteld in het leven en de liefde raakt zij opnieuw in de ban van bos, hout en vuur.

De oerkrachten leiden haar ten slotte naar een eigen realiteit waarin alleen zij beslist. Hartfalen wordt uitgegeven door Gelderboek in een luxe uitgave met binnenwerk in tweekleurendruk.

 

Lydia rood

Een duizendpoot wordt ze wel genoemd. Zo veelzijdig is Lydia Rood (1957), schrijfster van romans en verhalen: “spannende en droevige, ernstige en grappige, lange en korte, schone en vieze, voor kleine kinderen, grote kinderen en voor volwassenen”, zoals ze meldt op haar website. Ze kan daarvoor vertrouwen op een onuitputtelijke fantasie. Van jongs af aan al. Veel inspiratie haalt ze ook uit de reizen die ze maakt.

Ze groeide op in Velp en bracht haar zomers door in een houten huis in de Puttense bossen. Velp en het houten huis vormen het belangrijke decor van het autobiografisch getinte verhaal Hartfalen. Haar eerste jeugdroman, Een geheim pad naar gisteren, verscheen in 1982. Daarna volgden meer dan honderd boeken in alle genres, waarvan sommige werden bekroond of genomineerd. Zo kreeg ze een Zilveren Griffel voor het jeugdboek Een mond vol dons. Lydia Rood heeft een groot en trouw lezerspubliek.  

Tips

Kijk eens rond op de blogpagina van Lydia Rood. Klik bijvoorbeeld op: Speel! Leuk voor kinderen. Onder het geluid van opzwepende trommels kan je steeds met een muisklik je eigen dansfeestje bouwen.