Stichting Cultureel Podium Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, 6881ST Velp, KvK: 69640041
Wij raden altijd aan om te reserveren!! Wij houden een plaatsje kunnen u op de hoogte brengen, mocht er onverwacht iets zijn.

Let op: annuleren kan kosteloos tot 24 uur van te voren, mits de activiteit niet is uitverkocht.
Daarna is annulering niet meer mogelijk.

Polarisatie

Van 03 april 2023 10:00 tot 12:00
Categorieën: Filosofie
Gezien: 87

Polarisatie

Polarisatie is volgens Wikipedia het versterken van tegenstellingen tussen partijen of bevolkingsgroepen. In het PhiloCafé van 3 april gaan we filosofisch aan de gang met dit actuele onderwerp.

Een ruime meerderheid van de Nederlanders maakt zich zorgen over polarisatie. Ze denken daarbij aan verslechterde omgangsvormen en verharding in het politieke en publieke debat. Ook ergeren ze zich aan uitingen die zij als extreem of radicaal ervaren. Wetenschappelijk onderzoek spreekt dat beeld van die verslechtering echter tegen. Het blijkt dat de zorgen van mensen over polarisatie vooral gaan over de omgangsvormen in het politieke en maatschappelijke debat.

Wij als deelnemers aan het PhiloCafé gaan zelf onderzoeken of polarisatie in onze maatschappelijke geledingen wel of geen probleem vormt, en zo ja, wat wij daar zelf tegen kunnen doen. Dus kom maar op met je vragen!

Praktische info
Datum: maandagochtend 3 april 2023 
Tijd: 10.00-12.00 uur
Plaats: Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp
Toegang: € 5,-

Aanmelden
Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U betaalt bij binnenkomst.