Stichting Cultureel Podium Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, 6881ST Velp, KvK: 69640041
Wij raden altijd aan om te reserveren!! Wij houden een plaatsje kunnen u op de hoogte brengen, mocht er onverwacht iets zijn.

Let op: annuleren kan kosteloos tot 24 uur van te voren, mits de activiteit niet is uitverkocht.
Daarna is annulering niet meer mogelijk.

In gesprek met Judith Herzberg

Van 18 april 2023 20:00 tot 22:00
Categorieën: Interview
Gezien: 456

In gesprek met Judith Herzberg

Op 18 april is het op de kop af 25 jaar geleden dat de dichteres Judith Herzberg voor het eerst bij ons te gast was. Destijds was dat nog in Kunsthuis 13. Sindsdien ontvingen wij haar nog twee keer, eenmaal in Dieren en enige jaren geleden in Arnhem. Des te verheugder zijn we dat zij nog eens naar ons wil afreizen, precies op 18 april.

We ontvangen haar in de boekhandel, in de intieme sfeer waar ze van houdt, de beste setting voor een gesprek over 60 jaar dichterschap. Walter Jansen, die het werk van Judith Herzberg goed kent, zal met haar in gesprek gaan maar er is ook alle gelegenheid om vragen te stellen. Ze draagt ook enkele gedichten voor.

Judith Herzberg
Judith Herzberg (1934) debuteerde in 1961 met haar eerste gedichten in Vrij Nederland. In 1963 verscheen haar eerste bundel, Zeepost. Vanaf het begin van de jaren zeventig volgden toneel- en tv-stukken, filmscripts en teksten voor musicals. Vorig seizoen bracht Het Nationale Theater haar Leedvermaak-trilogie in zijn geheel op de planken (over hoe de oorlog doorwerkt in de levens van latere generaties).

Het werk van Herzberg werd onder anderen bekroond met de Nederlands-Vlaamse Toneelschrijfprijs en de P.C. Hooftprijs voor poëzie: “Herzbergs poëzie is hartverscheurend eenvoudig en juist daardoor complex. Haar precieze observaties uit het dagelijks leven leggen iets essentieels van het menselijk verkeer bloot. Haar toon is altijd natuurlijk, zo natuurlijk dat die alleen maar het gevolg kan zijn van een enorme beheersing van taal en vorm, van techniek. Die beheersing blijkt ook uit de manier waarop ze klank gebruikt. Haar taal nadert de muziek”, zo stelde de jury. In 2018 ontving Judith Herzberg voor haar oeuvre de Prijs der Nederlandse Letteren, de meest prestigieuze literaire prijs in het Nederlandse taalgebied. (Het Nationale Theater)

Praktische info
• Datum: 18 april 2023
• Aanvang: 20.00 uur
• Toegang: € 15,-.
• Locatie: Boekhandel Jansen & de Feijter, Velp
• Reserveren: klik op Tickets linksboven op deze pagina

 jubileum2023_4_002-verkleind.jpg