Stichting Cultureel Podium Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, 6881ST Velp, KvK: 69640041
Wij raden altijd aan om te reserveren!! Wij houden een plaatsje kunnen u op de hoogte brengen, mocht er onverwacht iets zijn.

Let op: annuleren kan kosteloos tot 24 uur van te voren, mits de activiteit niet is uitverkocht.
Daarna is annulering niet meer mogelijk.

Boekhandel Jansen & de Feijter is 25 jaar jong!

Op 06 maart 2023
Categorieën: Jubileum
Gezien: 318

Boekhandel Jansen & de Feijter is 25 jaar jong!

Nog altijd even open en hartelijk, aandachtig en dynamisch, literair en theatraal, zakelijk en ondernemend, al sinds 1998. Uw boekhandel in Velp, die meebeweegt met recessies, lockdowns en maatschappelijke trends, alom gerespecteerd in de regio, bestaat op 6 maart 25 jaar.

Op die dag, 25 jaar geleden, opende Jan Terlouw de winkel aan de Emmastraat 6. Daarna volgden jaren van voorspoed, maar ook van tegenslag. Jaren waarin de beide oprichters, Walter Jansen en Anneke de Feijter, met creatief ondernemerschap steeds een nieuwe modus wisten te vinden, in verbinding met de lokale en regionale samenleving. Je merkt het ook iedere keer weer als je de winkel binnenkomt: de geest blijft jeugdig waaien.

Het hele jaar zal in het teken van dit jubileum staan. Hoe, dat leest u op deze pagina. Enkele culturele evenementen liggen al vast, andere zijn nog in voorbereiding of worden nog uitgedacht. Zodra de organisatie van een evenement rond is, komt er een aparte pagina voor. We ontvangen u graag, als vanouds!

12 maart: John Jansen van Galen en Jan Siebelink
Op 12 maart gaan de in Velp opgegroeide John Jansen van Galen en Jan Siebelink met elkaar in gesprek over het thema: 'Het boek in Velp, vroeger en nu'. Ook 25 jaar geleden waren zij te gast in de openingsweek. Klik hier voor meer info.

Locatie: Boekhandel Jansen & de Feijter, Velp
Aanvang: 15.00 uur
Toegang: vrijwillige bijdrage.

18 april: Judith Herzberg
Op deze datum maar dan 25 jaar geleden was Judith Herzberg te gast (destijds in Kunsthuis 13). Sindsdien ontvingen wij haar nog twee keer, eenmaal in Dieren en enige jaren geleden in Arnhem. Des te verheugder zijn we dat zij nog eens naar Velp wil af wil reizen, en wel precies op 18 april. We ontvangen haar in de boekhandel, waar de intieme sfeer heerst waar ze van houdt. Boekhandelaar Walter Jansen zal met haar in gesprek gaan over 60 jaar dichterschap. Klik hier voor meer info en aanmelden.

Locatie: Boekhandel Jansen & de Feijter, Velp
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 15,-. 

10 mei: schrijver Jan Brokken en pianist Tobias Borsboom
Jan Brokken is een trouwe gast. Op 10 mei komt hij voor de vierde keer naar Velp, wederom samen met de pianist Tobias Borsboom. De schrijver leest passages voor uit zijn boek De tuinen van Buitenzorg, waarin hij het leven van zijn moeder beschrijft. Op haar 23ste verhuisde zij met haar man Han naar Nederlands-Indië. Brokken weeft door het verhaal beschouwingen over onder andere de componisten Leopold Godowsky en Paul Seelig. De titel ‘De tuinen van Buitenzorg’ ontleende hij aan een compositie van Godowsky, die Brokken terugbracht in de botanische tuin in Bogor (tot 1949 ’s Lands Plantentuin in Buitenzorg, nu Bogor). Tobias Borsboom speelt delen uit deze compositie en werk van Paul Seelig. Klik hier voor meer info en aanmelden.

Locatie: Grote Kerk, Velp
Aanvang: 20.30 uur
In de pauze: boekentafel en signeersessie met Jan Brokken
Toegang: € 20,-. Inclusief koffie/thee in de pauze.

jubileum2023_4_002-verkleind.jpg

Organisatie: Stichting Cultureel Podium Jansen & de Feijter