Stichting Cultureel Podium Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, 6881ST Velp, KvK: 69640041
Wij raden altijd aan om te reserveren!! Wij houden een plaatsje kunnen u op de hoogte brengen, mocht er onverwacht iets zijn.

Let op: annuleren kan kosteloos tot 24 uur van te voren, mits de activiteit niet is uitverkocht.
Daarna is annulering niet meer mogelijk.

Caro Ilias de Feijter over hoe het leven te vieren als een non-binair persoon

Van 23 november 2022 20:00 tot 22:00
Categorieën: Lezing
Gezien: 476

Foto Jesse van den Berg

Caro Ilias de Feijter over hoe het leven te vieren als een non-binair persoon

Caro de Feijter maakte een transitieproces door van vrouw naar non-binair persoon, van Caro naar Caro Ilias. Hen werd hierin gesteund door familie en vrienden. Woensdag 23 november vertoont hen twee van de vijf persoonlijke video's die hen als theatermaker hierover maakte. Behalve Caro Ilias is ook Flip Strik te gast, eveneens non-binair maar van een oudere generatie, en vader Walter Jansen.

In september 2020 nam Caro Ilias afscheid van diens borsten. Vanaf dat moment besloot hen nooit meer verborgen te houden dat hen non-binair is. Over diens transitieproces maakte hen een serie van vijf creatieve video’s, ‘Zonder borsten’, waarin hen onderzoekt hoe te leven als openlijk non-binair persoon. Hen gaat daarvoor in iedere aflevering in gesprek met andere mensen uit diens omgeving. Twee van deze video’s worden op woensdagavond 23 november vertoond: nr. 2 (in gesprek met beide ouders) en nr. 3 (in gesprek met vrienden). Daarna volgt een panelgesprek met in het panel: Caro Ilias, diens vader Walter Jansen en (de eveneens non-binaire) Flip Strik (70 jaar). Er zal ook veel ruimte zijn voor vragen en dialoog met het publiek.

Opzet van de avond
• Welkom en inleiding
• Twee video’s uit de serie ‘Zonder borsten’
• Pauze
• Reacties, vragen, gesprek met panelleden.

272209566_7469676763058421_2185662406240131790_n_1.jpg

Caro Ilias de Feijter
Theatermaker Caro Ilias de Feijter indentificeert zich als non-binair. Hen geeft performances, maakt video’s en installaties en geeft les. Meestal werkt hen samen met LHBTIQ+-jongeren, kinderen die in vluchtelingenkampen leven, mensen die verdriet hebben en studenten aan een kunstacademie. Hen werkt nu aan de muziektheatervoorstelling ‘Nu mijn borsten eraf zijn kunnen we dichter tegen elkaar liggen’, met als grote vraag: Hoe samen jezelf te zijn? Het wordt een 'modern huisfeestje met livemuziek, voor het worden van de versie van jezelf waarin jij je thuis voelt.'

Praktische info
• Datum: woensdag 23 november 2022
• Tijd: 20.00-22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
• Kosten: € 7,50 per avond. Gelrepas en CJP 50% korting, op vertoon van uw pas
• Locatie: Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp

Aanmelden
Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U betaalt bij binnenkomst, contant of met pinpas.

U bent van harte welkom, hoe u uzelf ook ziet!

Gemeente Rheden
Deze avond was onderdeel van een serie van lezingen over het thema Gender en werd mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Rheden.
Logo_gemeente_Rheden.png