Stichting Cultureel Podium Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, 6881ST Velp, KvK: 69640041
Wij raden altijd aan om te reserveren!! Wij houden een plaatsje kunnen u op de hoogte brengen, mocht er onverwacht iets zijn.

Let op: annuleren kan kosteloos tot 24 uur van te voren, mits de activiteit niet is uitverkocht.
Daarna is annulering niet meer mogelijk.

Schrijfwedstrijd: Mijn wens voor de natuur

Van 15 november 2022 09:00 tot 15 november 2022 18:00
Geplaatst door Gemma Schoot
Categorieën: Schrijfwedstrijd
Gezien: 207

Rozendaalse bos

Schrijfwedstrijd: mijn wens voor de natuur

Ben je tussen de 9 en 16 jaar oud? En vind je het leuk om iets te schrijven over de natuur? En dan vooral over wat jouw wens voor de natuur is? Doe dan mee aan de schrijfwedstrijd van Boekhandel Jansen & de Feijter. Als je wint, mag je in de winkel voor 35 euro boeken komen uitzoeken!

Er zijn heel veel boeken over de natuur te lezen. Misschien ben je daar zelf ook mee bezig. Ze stimuleren je om de schoonheid en tegelijkertijd ook de wreedheid van de natuur te zien. Of om te leren dat de natuur het moeilijk heeft en dat we daar wat aan moeten doen.

Thema: ‘Mijn wens voor de natuur’
Je hebt ook vast allemaal de ervaring van in de natuur zijn. Zoals over alles, kan je ook daarover schrijven. In bomen klimmen, diersporen zoeken in het bos, vogels spotten, vliegeren op het strand of zandkastelen maken, struinen door de duinen, hutten bouwen, dierenskeletjes zoeken, picknicken in het park, een moestuin maken in de tuin. Of gewoon wat lopen over de hei en wat om je heen kijken hoe mooi alles is. En dan thuis opschrijven wat je gedaan of gezien hebt, en wat dat voor uitwerking op je had. En misschien brengt dat je op jouw wens voor de natuur. Daar is de jury van de schrijfwedstrijd razend benieuwd naar!

Dode_zeevogel_2_liggend_2.jpg

Verhaal, gedicht, rap?
De vorm waarin je het giet, mag je zelf kiezen: een verhaal, een gedicht, een rap, een stripverhaal, een dagboekfragment (al dan niet verzonnen), een column… Als het maar niet langer wordt dan twee A-4tjes.

Praktische info
• Voor wie: kinderen in twee leeftijdscategorieën: 9 t/m 12 jaar en 13 t/m 16 jaar
• Wanneer: tussen 17 oktober en 15 november (dus direct na de Kinderboekenweek met het thema GI-GA-GROEN)
• Waar: op papier inleveren bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6 in Velp, of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
• Hoe: zet duidelijk je naam erbij, en ook je leeftijd, school, woonplaats en telefoonnummer en e-mailadres.

Prijsuitreiking
Een deskundige jury kiest uit elke leeftijdscategorie het winnende verhaal. De prijswinnaars worden eind november gebeld en uitgenodigd voor een feestelijke prijsuitreiking; familie en vrienden/vriendinnen zijn welkom. De twee winnaars mogen dan ook in de boekwinkel voor 35 euro aan boeken komen uitzoeken.

Heel veel plezier en succes allemaal!

Bernadette Sorel en Ellen Schaap
Namens Stichting Cultureel Podium Jansen & de Feijter