Stichting Cultureel Podium Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, 6881ST Velp, KvK: 69640041

Arthur Japin over ‘Wat stilte wil’

Van 13 november 2022 15:00 tot 17:00
Categorieën: Interview, Lezing
Gezien: 1104

Foto: Corbino

Arthur Japin over ‘Wat stilte wil’

Een middag met Arthur Japin, schrijver van prachtige romans waarin hij historische figuren tot leven wekt. Aanleiding voor zijn bezoek aan Velp op zondag 13 november is het verschijnen van zijn nieuwste roman: Wat stilte wil.

Het boek speelt eind negentiende eeuw, de tijd van de opkomst van de vrouwenbeweging, het Palingoproer in de Jordaan en de oprichting van het Concertgebouw in Amsterdam. Er breekt een nieuwe tijd aan. Hoofdpersoon is Anna en zingen is haar grote geluk. Zij heeft de stem, het talent en de ambitie, maar een carrière als zangeres is voor een meisje uit haar milieu ondenkbaar. Ze komt terecht in de entourage van dichters en schrijvers als Willem Kloos, Albert Verwey, Frederik van Eeden en Lodewijk van Deyssel, en gesterkt door hun eigenzinnigheid en vrijheidszin durft Anna haar eigen weg te gaan. Zij oefent in stil verweer haar stem en zet, als onafhankelijke vrouw, haar eerste stappen in de muziek en de liefde. Dan blijkt dat zij buiten de macht van haar familie heeft gerekend…

Boek_-_Wat_stilte_wil.jpg

Arthur Japin
Arthur Japin (1956) studeerde enkele jaren Nederlandse taal- en letterkunde maar stapte over naar de theaterschool. Na zijn afstuderen speelde hij diverse rollen op toneel en voor radio en televisie. Totdat hij In 1987 het historische, maar tot dan toe onbekende verhaal ontdekt van twee Afrikaanse prinsjes die in het negentiende-eeuwse Nederland als Hollanders werden opgevoed. Hij stopt met acteren en begint te schrijven. Sindsdien verschenen er vele verhalenbundels, en romans over historische figuren zoals de danser Vaslav (Nijinsky), de dove Kolja, de Texanen uit De overgave, de Afrikaanse prinsjes uit De zwarte met het witte hart, de blinde Degas, de kleine circusartiesten uit De grote wereld, Casanova’s geliefde Lucia uit Een schitterend gebrek.

Praktische info
Datum: zondagmiddag 13 november 2022
Tijd: 15.00-17.00 uur
Plaats: Grote Kerk, Kerkstraat 32, Velp
Toegang: € 15,- online voorverkoop (klik linksboven op tickets). € 17,50 aan de zaal.