Stichting Cultureel Podium Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, 6881ST Velp, KvK: 69640041
Wij raden altijd aan om te reserveren!! Wij houden een plaatsje kunnen u op de hoogte brengen, mocht er onverwacht iets zijn.

Let op: annuleren kan kosteloos tot 24 uur van te voren, mits de activiteit niet is uitverkocht.
Daarna is annulering niet meer mogelijk.

Parels! Componistes door de eeuwen heen

Van 25 oktober 2022 19:30 tot 22 november 2022 22:00
Categorieën: Cursus, Muziek
Gezien: 471

Componiste Élisabeth Claude Jacquet de la Guerre (ca. 1665–1729)

Parels! Componistes door de eeuwen heen

Een nieuwe serie van drie colleges door musicoloog Joop van Velzen. Dit keer over negen componerende vrouwen, van de zestiende eeuw tot nu.

Het wordt weer een boeiende reeks. In ieder college vertelt Joop van Velzen over de levens en het tijdsgewricht van drie componerende vrouwen: een uit de zestiende/zeventiende eeuw, een uit achttiende/negentiende eeuw en een uit de moderne tijd. Natuurlijk laat hij ook hun muziek horen en is er gelegenheid tot vragen stellen. In de pauze is er een drankje in het Green Café (op eigen kosten). Na afloop krijgt u het getoonde beeldmateriaal met de geluidsfragmenten gratis thuis gemaild via WeTransfer.

Praktische info
• Wanneer: op de dinsdagen 20 september, 25 oktober en 22 november 2022
• Tijd: 19.30-22.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
• Plaats: Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp
• Kosten voor de hele serie waren € 65,- Per losse avond: € 25,- 

Aanmelden en betalen
• Voor losse avonden klik op de pagina van de bewuste avond

Joop van Velzen
Joop van Velzen M.Sc./M.A. kan voor zijn lezingen en colleges putten uit een rijke bron aan kennis en ervaring. Hij is universitair afgestudeerd in de biologie/botanie én in de muziekgeschiedenis. Vanuit zijn organisatie Music in Life – Passie voor Klassiek! concentreert hij zich op het ontwikkelen en uitvoeren van programma’s over allerlei onderwerpen uit de wereld van de klassieke muziek, die hij zo toegankelijk maakt voor een breed publiek. Met zijn ruime aanbod van cursussen biedt hij een brede variëteit van thema’s: van de Egyptische, Griekse en Romeinse cultuur, via de Middeleeuwen en Renaissance, de Barok en via de Romantiek tot de ‘moderne’ klassieke muziek van de twintigste en eenentwintigste eeuw.

Joop_van_Velzen.jpg