Stichting Cultureel Podium Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, 6881ST Velp, KvK: 69640041
Wij raden altijd aan om te reserveren!! Wij houden een plaatsje kunnen u op de hoogte brengen, mocht er onverwacht iets zijn.

Let op: annuleren kan kosteloos tot 24 uur van te voren, mits de activiteit niet is uitverkocht.
Daarna is annulering niet meer mogelijk.

Geschiedenisleeskring over De Zwijger, van René van Stipriaan

Van 29 augustus 2022 10:00 tot 12:30
Categorieën: Leeskring
Gezien: 460

Over de duizelingwekkende loopbaan en het bizarre huwelijksleven van Willem de Zwijger

De eerste bijeenkomst van het tweede seizoen van onze geschiedenisleeskring bespreken we het boek De Zwijger, door René van Stipriaan. Een nieuwe biografie die volgens dagblad Trouw aangenaam dicht op de huid van de Vader des Vaderlands zit.

Omstreeks 1560 was Willem van Oranje de rijkste en meest veelbelovende edelman van de Nederlanden. Nog geen tien jaar later was hij zo goed als alles kwijt: zijn bezit, zijn macht en ook zijn goede reputatie. Wat was er gebeurd?
In De zwijger ontrafelt René van Stipriaan de duizelingwekkende loopbaan van een van de meest onverzettelijke figuren uit de wereldgeschiedenis: zijn ambities, successen, manipulaties, nederlagen. En ook de spanningen in zijn familie, zijn bizarre huwelijksleven – en zijn neiging om, als het erop aankwam, in het verborgene te opereren.

De_Zwijger.jpg

Geschiedenisleeskring
De geschiedenisleeskring komt eens in de twee maanden bij elkaar, de datum wordt per keer vastgesteld. Wel is het altijd op een maandagochtend. Ook het boek wordt per keer in overleg gekozen. De bijeenkomsten worden door verschillende deelnemers geleid. Vast aanspreekpunt ter plekke is Pim (Willem) van Dorp.

Praktische info
Datum: maandagochtend 29 augustus 2022
Tijd: 10.00-12.30 uur
Toegang: € 5,-. Koffie of thee is ook voor eigen rekening.
Plaats: Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen naar coördinator Ellen Schaap: 06-4011 1245.