Na een zomerstop starten we vanaf augustus weer een nieuw seizoen van lezingen, interviews, voordrachten en concerten, naast de vaste activiteiten. We hopen u dan weer te verwelkomen! Check regelmatig onze website en/of abonneer u op onze nieuwsbrief

Organisatie: Stichting Cultureel Podium Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, 6881ST Velp, KvK: 69640041

Renie Hesseling over dorpsicoon Jantje van Velp - VOLGEBOEKT

Van 10 juni 2022 19:30 tot 22:00
Categorieën: Boekpresentatie
Gezien: 530

Renie Hesseling over dorpsicoon Jantje van Velp

Gedurende een halve eeuw had Velp haar eigen, kleurrijke dorpsfiguur in de persoon van Jan Lamberts, bijgenaamd Jantje van Velp. De van oorsprong Velpse historicus Renie Hesseling schreef een boek over hem, dat hij vrijdagavond 10 juni presenteert. U bent van harte welkom.

Jan Lamberts dankte zijn roem in Velp en ver daarbuiten aan zijn optredens als kindervriend, zijn stunts en zijn strijd tegen gezag en macht. Hij bereikte er veelvuldig de media mee. En de media bereikten hem. Het blijkt allemaal uit het jongste boek van Renie Hesseling: ‘De Wereld van Jantje van Velp. Dorpsicoon (1916-2001).’ De historische studie is meer dan een biografie van deze pannendekker, voddenboer en voorzitter van de Oranjevereniging. Het boek beschrijft ook de leefwereld van de werkende mens in Velp, vanaf het begin van de twintigste eeuw.

  krantenknipsel_2.png         krantenknipsel_1.png

Renie Hesseling
Renie Hesseling (1951) doceerde na zijn studies geschiedenis en maatschappijleer (Radboud Universiteit) o.a. maatschappijleer en juridische vakken in het beroepsonderwijs. Kernmerken in zijn publicaties zijn: vorming, cultuuroverdracht en de sociaaleconomische invalshoek. Zijn drijfveer is om geschiedenis van nabij en herkenbaar te beschrijven. Eerdere publicaties (De (m)ulo, Babyboomers. Hun roomse opvoeding en Verreikende Duitse ontmoetingen) zijn hiervan voorbeelden bij uitstek. De boeken nemen de lezer mee naar het leven van alledag. www.reniehesseling.nl.

Praktische info
• Het maximale aantal bezoekers is bereikt, u kunt niet meer reserveren.

Reizende expositie en theatervoorstelling
Over de markante figuur van Jantje van Velp is een expositie samengesteld die van 24 mei tot 6 juni door de dorpen van Rheden trekt. Ga voor de locaties en datums naar de website van de Dingenfabriek. Hier vindt u ook de speeldata van de voorstelling ‘Ik Jan Lamberts en de straatnamenkwestie’, door kunstenaar en theatermaker Gerrit van Middelkoop (Dingenfabriek) en drie collega's.