Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

Duo Scholing & Buijs

Muziek
Datum: 3 januari 2020 20:00 - 22:00

Locatie: Jansen & de Feijter

Op vrijdag 3 januari treedt het Duo Hans Scholing (Zang) / Marc Buijs (Piano) op in  Boekhandel Jansen & de Feijter met een keur van prachtige Nederlandse liedjes. 

Nederlandse liedjesschrijvers hebben een schat aan mooie liedjes voortgebracht in de eigen taal. Liedjes die je bijna nooit meer, in een simpele setting met een zanger en een pianist, hoort. Daar gaan we wat aan doen! Denk aan onbekendere Harry Bannink, Drs. P, Wilbert Friedrichs en ook liedjes die uit eigen pen vloeiden. Van veel liedjes is ook geen snipper bladmuziek te vinden. Wie kent bijvoorbeeld “Ik haat de maan”? Dat dachten wij al…..

Marc Buijs is pianist, liedjesschrijver, docent  en dirigent. Hij studeerde in Arnhem bij Janine van Mever, schreef liedjes voor theater en heeft een voorliefde voor de liedjes van Harry Bannink. Hij is dirigent van onder andere het liefdesliederen koor Oosterbeek en Sotto Voce Nijmegen en leidde o.a. Brahms’ Ein Deutsches Requiem en Bach's  Johannes Passion.

Zanger en docent Hans Scholing (bariton) studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem bij Tom Sol waar hij in 1998 afstudeerde. Hans heeft les gehad van onder andere Nelly van der Spek, Henny Diemer en Hans Fiselier. Tijdens zijn studie heeft hij gastlessen gevolgd bij o.a. Roberta Alexander, Carolyn Watkinson, Jard van Nes en Charlotte Margiono. 

Hans voelt zich zeer thuis in het (romantische en Engelse) liedrepertoire en de lichte muziek, maar heeft ook gezongen in verschillende operaproducties zoals Le nozze di Figaro (Bartolo en Figaro), Don Giovanni maar ook in Tosca, en verleende hij zijn medewerking aan Verdi’s La Traviata, Alceste van Händel en The Fairy Queen van Purcell. 

Hans en Marc betonen in dit programma hun liefde voor het Nederlandse lied!
Komt u vooral luisteren en genieten!

BuijsScholing2

Praktische info
Tijd: 20.00 uur
Plaats:  Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6 in Velp
Toegangsprijs: €10,- (inclusief welkomstdrankje)

 

 

 

 

Beschikbare stoelen
64
Aantal beschikbare stoelen
80
Telefoon
026-3628959
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Alle datums


  • 3 januari 2020 20:00 - 22:00