Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

Rheden in Oorlogstijd

Evenement
Datum: 14 december 2019 14:00 - 21 december 2019 17:00

Locatie: Pop-up museum Rheden in Oorlogstijd  |  Plaats: Velp

Zaterdag 14 december: Eén van de Mauthausen Liederen door Dierens Gemengd koor Canzonet. 14.00 uur – vrij entrée

Gemengd koor Canzonet uit Dieren treedt zaterdag 14 december op in pop-up museum Rheden in Oorlogstijd. Op het programma staat onder meer een van de Mauthausen-Liederen. Die liederen zijn zwart of wit. Het verhaal over het kamp Mauthausen gaat over het zwartste zwart uit het bestaan van de mens, maar beschrijft ook het witste wit: de liefde als overwinning op de dood. Canzonet brengt onder leiding van Dineke de Roo één van die beladen muziekstukken ten gehore. 

Daarnaast bestaat het repertoire van het koor uit a capella-muziek uit verschillende eeuwen, van renaissance tot heden, in meerdere talen en stijlen. De begeleiding van Canzonet is in handen van Jan Baggerman, dwarsfluit en van koorlid Ben Jansen, accordeon. De aanvang op zaterdag 14 december is om 14.00 uur, de entree is gratis. Aanmelden kan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en meer informatie over het koor is te vinden op www.canzonet.nl.


Zaterdag 21 december
: Columnist Anwar vertelt over vluchten uit je vaderland, de teleurstellingen en het aanpassen in je nieuwe land. 15.00 uur – vrij entrée,

Anwar Manla Sadoon (1991, Aleppo, Syrië) studeerde rechten in Syrië en wilde in zijn land als advocaat gaan werken. “In 2015 ben ik naar Nederland gevlucht. Ik heb de Nederlandse taal snel geleerd en ik volg nu een Nederlandstalige studie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), industrieel product ontwerpen. Met behulp van de redactie schrijf ik sinds 2016 wekelijks een column in De Gelderlander. Hierin beschrijf ik de confrontatie tussen mijn thuisland Syrië en mijn nieuwe thuisland Nederland."

Anwar


Voor alle activiteiten: verplicht aanmelden op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Volg ons en lees alle informatie op: facebook.com/rhedeninoorlogstijd

Vanaf 30 november is het nieuwe thema Onderduiken, hulp aan Joden en Het Verzet. 
Alle activiteiten vinden plaats in pop-up museum Rheden in Oorlogstijd, Hoofdstraat 75 in Velp. Open: vrijdag, zaterdag en zondag van 11,00 tot 17.00 uur.

 

Adres
Hoofdstraat 75
Velp

 

Alle datums


  • Van 14 december 2019 14:00 tot 21 december 2019 17:00