Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

Ik Buurt Mee! met Martin Idema EXTRA DATUM

Evenement
 Registratie gesloten
 
62
Datum: 25 november 2019 20:00 - 22:00

Locatie: Jansen & de Feijter

WEGENS GROTE BELANGSTELLING WORDT DEZE LEZING OP 23 JANUARI 2020 HERHAALD (locatie: Zalencentrum Parkstaete, Parkstraat 3, Velp). AANMELDEN KAN VIA Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Martin Idema neemt u in zijn presentatie op maandag 25 november mee naar Nieuw-Zeeland, een land vol variatie en indrukwekkende natuur.

Martin en Renske Idema maken verre en avontuurlijke reizen, doorgaans met z’n tweeën, soms in een kleine groep. Van meerdere van hun reizen verzorgt Martin presentaties, die hij – geograaf en gevorderd filmamateur – illustreert met prachtige films van het betreffende gebied, van de volken die er leven, de cultuur en de natuur. Nu neemt hij u mee naar Nieuw-Zeeland.

Aotearoa, ‘Het land van de lange witte wolk’, zo noemden de Maori’s het land dat zij zo’n 1.000 jaar geleden vanuit Polynesië met hun kano’s bereikten. Zij waren de eerste bewoners van dit geïsoleerd gelegen land. Een land van bergen met eeuwige sneeuw, gletsjers en fjorden, geisers en vulkanen, maagdelijke regenwouden, kristalheldere meren en azuurblauwe baaien met beboste eilanden. En dat alles ook nog eens dicht bij elkaar. 

Abel Tasman was in 1642 de eerste Europeaan die Nieuw-Zeeland in de kijker kreeg. Vanaf de 19e eeuw vestigden zich er de eerste Europeanen. Na de Tweede Wereldoorlog werd het ook voor veel Nederlanders een nieuw thuisland.

In 2018 reisden Martin en Renske zes weken met een camper door Nieuw-Zeeland en maakten er prachtige filmbeelden. De hieruit ontstane reisdocumentaire richt zich op de indrukwekkende natuur, zijn bijzondere flora en fauna, maar nauwelijks op steden en druk bezochte commerciële attracties.  

Als inleiding op de film krijgt u de nodige achtergrondinformatie. Daarbij is er veel aandacht voor de Maori-cultuur en voor natuur en landschap in Nieuw-Zeeland, alles gelardeerd met mooie foto’s. Deze presentatie is ook een aanrader voor iedereen die door familiebezoek of vakantie al kennis heeft gemaakt met dit land vol afwisseling of van plan is dat te doen.  

Martin Idema woont in Velp vanaf 1976. Hij studeerde Sociale geografie en Planologie. Hij heeft van 1974-2006 gewerkt bij Companen (planologisch adviesbureau) ; van 1987 –2006 was hij daar directeur. Martin was en is zeer actief in Velp o.a. als voorzitter  van Vrienden van de Oude Jan en de Commissie Cultuurhistorie Rheden-Rozendaal  en oud-voorzitter  van Behoud Karakter Velp en De Sociëteit Velp. Martin won meerdere prijzen met zijn reisfilms.

Martin Idema Nieuw Zeeland 3 Martin Idema Nieuw Zeeland 4

Praktische info
Tijd: 20.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Plaats: Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6 in Velp
Toegangsprijs: €5 per persoon (exclusief consumpties). Houders van een Gelrepas hebben gratis toegang (graag vermelden bij de aanmelding)

Aanmelden is verplicht via de knop: reserveren (re-boven). Een week voor de lezing ontvangt u een bevestiging, die tevens dient als toegangsbewijs.

Rondom de lezing is er voldoende tijd om nader met buurtgenoten kennis te maken. 

logo

Ik buurt mee! is een initiatief van de gemeente Rheden. Het is een werkwijze die staat voor het samen met bewoners en instanties (zoals Vivare, St. VIVA, Politie) werken aan een sociale, prettige en veilige buurt. Kijk voor meer informatie op www.ikbuurtmee.nl 

 

Beschikbare stoelen
Geen plaatsbewijzen meer voor deze datum
Aantal beschikbare stoelen
62
Telefoon
026-3628959
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Alle datums


  • 25 november 2019 20:00 - 22:00