Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

Jan Brokken: Baltische zielen

Literair concert
Datum: 5 november 2019 20:00 - 22:00

Locatie: Grote Kerk, Kerkstraat 32, Velp

Concertlezing van Jan Brokken over zijn boek 'Baltische zielen'  met pianist Marcel Worms en violiste Ursula Schoch

In ‘Baltische zielen’ schetst schrijver Jan Brokken aan de hand van uiteenlopende levensverhalen de woelige historie van Letland, Estland en Litouwen. Het boek geeft een onthutsend beeld van de twintigste eeuw, met al zijn illusies, desillusies, doctrinaire twisten en waanzinnige moordlust. Reizend door het heden, door jonge, trotse, onafhankelijke landen, ziet Brokken schimmen uit het verleden opdoemen. Hij laat zien hoe afschuwelijk maar ook hoe bijzonder mensen kunnen zijn. In geen van zijn boeken komt zoveel geweld voor als in ‘Baltische zielen’, in geen van zijn boeken komt de lezer zoveel tederheid en lotsverbondenheid tegen. Tijdens deze lezing wordt Jan Brokken begeleid door pianist Marcel Worms en violiste Ursula Schoch.

Jan Brokken
Jan Brokken werd op 10 juni 1949 in het Diaconessenhuis van Leiden geboren, niet lang na de terugkeer van zijn ouders uit Indonesië. Het grootste deel van zijn jeugd bracht Jan Brokken in het Zuid-Hollandse dorp Rhoon door, het decor van zijn romans 'De provincie' en 'Mijn kleine waanzin'. Hij doorliep de middelbare school in Rotterdam, studeerde aan de School voor de Journalistiek in Utrecht en aan het Institut d’Etudes Politiques van de universiteit van Bordeaux, Frankrijk.

Jan Brokken is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Hij debuteerde met De provincie en schreef onder andere De regenvogel, De blinde passagiers, De droevige kampioen, Mijn kleine waanzin, Waarom elf Antillianen knielden voor het hart van Chopin en In het huis van de dichter. Werk van Jan Brokken is in veertien talen uitgebracht, met groot succes in Duitsland en Italië. Drie van zijn boeken zijn verfilmd, twee worden dat. Als schrijver heeft hij internationale faam verworven - The New York Times prees Jungle Rudy als een meesterwerk van verhalende non-fictie.

Met Baltische zielen schreef hij een baanbrekend en grensverleggend boek, met De Kozakkentuin en het in oktober 2018 te verschijnen De rechtvaardigen bewijst hij zich opnieuw als een verteller van formaat.

Boek
Van het boek Baltische zielen zijn twee uitvoeringen verschenen: met cd €24,99 en zonder cd €17,50. Beide uitvoeringen zijn te Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bij de boekhandel.

Baltische zielen

 Informatie:
- Dinsdag 5 november, 20.00-22.00 uur
- Grote Kerk, Kerkstraat 32 Velp
- Voorverkoop € 17,50 Zaal € 20,00 (incl. koffie/thee pauze)

 

 

Beschikbare stoelen
10
Aantal beschikbare stoelen
150
Telefoon
026-3628959
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Grote Kerk, Kerkstraat 32, Velp

 

Alle datums


  • 5 november 2019 20:00 - 22:00