Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

Kester Freriks - Tempo doeloe

Lezing
Datum: 13 juni 2019 14:00 - 16:00

Locatie: Kumpulan Bronbeek, Velperweg 147 Arnhem

Tempo doeloe: de mooie, oude tijd van halfweg de negentiende eeuw tot het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in Azië. Het begrip is inmiddels belast en beladen en klinkt als een verwijt. Heeft de geschiedenis ons voorgelogen? Mogen we nog wel terugverlangen naar een land dat zoveel koloniaal geweld heeft gekend?

Over deze kwestie schreef Kester Freriks het pamflet Tempoe doeloe, een omhelzing. Hij pleit hierin voor een eerherstel voor het Nederlands-Indië zoals het eens was. Veel Nederlanders die een band hebben met Nederlands-Indië hebben hun wereld in de tropen nooit kunnen vergeten. Er moet weer aandacht komen voor de betekenis die het land van herkomst voor veel ontheemden heeft. Heimwee moet geen verboden woord meer zijn.

Kester Freriks (*1954) werd zelf geboren in Jakarta, maar groeide op in Nederland. In zijn werk speelt het nergens thuis zijn altijd een grote rol. Daarnaast schreef hij veel boeken over natuur en vogels. Locatie van de lezing is de sfeervolle Kumpulan van Bronbeek in Arnhem.

Donderdag 13 juni - 14.00-16.00 uur - entree 7,50 (incl. koffie/thee en spekkoek) - Kumpulan, Bronbeek

U hebt de mogelijkheid om aansluitend een heerlijke rijsttafel te gebruiken. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Het essay van Kester Freriks Tempo Doeloe. Een omhelzing kost €10,99. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

9789025309336 150

 

Telefoon
026-3628959
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Velperweg 147, Arnhem

 

Alle datums


  • 13 juni 2019 14:00 - 16:00