Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

Ik Buurt Mee! met Iris Kleinlugtenbelt

Evenement
Datum: 29 mei 2019 20:00 - 22:00

Locatie: Jansen & de Feijter

In deze laatste "Ik Buurt Mee!"van dit seizoen geeft buurtgenoot Iris Kleinlugtenbelt een lezing over vuur.

Vuur, iedereen kent het. Dat behoeft toch geen uitleg. Maar wat is vuur eigenlijk? Uit welke componenten bestaat het? Waarom zijn wij er mee begonnen en waarom maken apen eigenlijk geen vuur? Vuur heeft mensen gevormd tot wie we vandaag de dag zijn. Vuur heeft ons letterlijk veranderd! Het gasfornuis, kaarsjes, de BBQ in de zomer allemaal vuur. Natuurlijk kunt u een kaars aansteken. Maar kunt u ook een vuur aanmaken zonder moderne middelen? Vuur door wrijving? Dat is wat de mensheid de grootste periode tot hun beschikking had. 

Alle ontwikkelingen van het glasblazen tot raketten die naar Mars gaan, alles is mogelijk dankzij de ontdekking en verdere beheersing van het vuur. Met de opkomst van de centrale verwarming en de moderne maatschappij is de kunst van het vuur maken voor het individu naar de achtergrond verschoven. De moderne mens is gevloerd door stress en burn-out. We zijn opgebrand, hebben de fut verloren en zijn naarstig op zoek naar passie en innerlijke vuurtjes. Dat we ook voor zingeving naar de hoek van vuur kunnen kijken, vinden we terug in menig verhaal. Vuur als geschenk van de goden aan de naakte mens. Het belang van vuur is al door onze verre voorouders van generatie op generatie overgegeven.

Het is hoog tijd dat we vuur weer een ereplek geven in de kennis die we van belang vinden voor het mens-zijn. Want zonder vuur geen mensen!

Over Iris KIeinlugtenbelt
Als dochter van 2 biologen is Iris Kleinlugtenbelt opgegroeid met een liefde voor de natuur. Ze  woonde in de polder maar het bos was toch haar favoriete plek. Als kind al was ze ook gefascineerd door allerlei verschillende culturen overal ter wereld.  Na 2 verschillende opleidingen, hoger laboratorium onderwijs en kunstzinnige therapie, is ze een derde richting ingerold en heeft ze 10 jaar in de semi-overheid gewerkt in diverse functies. Tegelijkertijd is ze aan de slag gegaan met natuurvaardigheden, training en coaching. Sinds 2017 werkt ze als zelfstandige. In Minds in Nature komt alles samen wat ze in haar leven aan kennis en kunde verzameld heeft. Ieder mens is in de basis verbonden met de natuur. Door letterlijk uit de moderne wereld te stappen, beleef je meer van het mens-zijn. De natuur is geen plek waar we op visite zijn, de natuur ìs ons thuis.

Praktische info
Van 20.00 (inloop vanaf 19.30) tot 22.00 uur 
Boekhandel/Podium Jansen & de Feijter, Emmastraat 6 in Velp
Toegang: 5 euro per persoon (exclusief consumpties). Houders van een Gelrepas hebben gratis toegang.

Aanmelden is verplichtDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (ook voor meer informatie). Een week voor de lezing ontvangt u dan een bevestiging, die dient als toegangsbewijs.

Rondom de lezing is er voldoende tijd om nader met buurtgenoten kennis te maken. 

logo

Ik buurt mee! is een initiatief van de gemeente Rheden. Het is een werkwijze die staat voor het samen met bewoners en instanties (zoals Vivare, St. VIVA, Politie) werken aan een sociale, prettige en veilige buurt. Kijk voor meer informatie op www.ikbuurtmee.nl 

 

Telefoon
026-3628959
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Alle datums


  • 29 mei 2019 20:00 - 22:00