Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

Ik Buurt Mee! met Nelleke de Boer

Lezing
Datum: 4 maart 2019 20:00

Locatie: Jansen & de Feijter

Wist u dat je de bouwstijl van de Amsterdamse School ook in Velp kunt aantreffen? Cultuurhistorica Nelleke den Boer-Pinxter geeft 4 maart een presentatie over deze expressieve bouwstijl die in het Amsterdam van begin twintigste eeuw ontstond. Aanmelden voor deze Ik Buurt Mee moet via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In vereenvoudigde vorm is de Amsterdamse School ook in andere plaatsten van ons land te ontdekken, zoals in Groningen, Arnhem en Velp. Nelleke de Boer heeft de bouwstijl bestudeerd. Tijdens haar presentatie zoomt ze na een algemene inleiding in op de Arnhemse Geitenkamp en de wijk van 72 woningen ten zuiden van de Ringallee in Velp. Deze laatste wijk is gebouwd door de architecten Piet Vorkink en Jac. Wormser in opdracht van ‘N.V. Middenstandswoningbouw’ (1919). Beide architecten behoorden tot de zogenaamde tweede generatie van de Amsterdamse School. Ze ontwierpen verschillende arbeiderswijken. Hun middenstandswijk in Velp staat nu in zijn geheel op de gemeentelijke monumentenlijst. Natuurlijk komen er tijdens de presentatie ook andere Velpse Amsterdamse School-panden voorbij. 

Nelleke de Boer
Nelleke de Boer-Pinxter woont sinds 1985 in Velp. Ze volgde een HBO-opleiding geschiedenis, richting cultuurgeschiedenis en publiceerde veel over de geschiedenis van onze regio. Tot 2015 was ze lid van het Comité Open Monumenten Dag. Ze is hoofdredacteur van Ambt & Heerlijkheid, het kwartaalblad van de Oudheidkundige kring Rheden-Rozendaal. Ze schreef in dit blad een artikel over de Amsterdamse School-wijk in Velp en hield er eerder een lezing over. 

Nelleke de Boer Amsterdamse school

Praktische info
Tijd: 20.00 (inloop vanaf 19.30) tot 22.00 uur 
Boekhandel/Podium Jansen & de Feijter, Emmastraat 6 in Velp
Toegang: 5 euro per persoon (exclusief consumpties). Houders van een Gelrepas hebben gratis toegang.

Aanmelden is verplicht: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (ook voor meer informatie). 

Let op: een week voor de lezing ontvangt u een bevestiging, die dient als toegangsbewijs.

Rondom de lezing is er voldoende tijd om nader met buurtgenoten kennis te maken. 

logo

Ik buurt mee! is een initiatief van de gemeente Rheden. Het is een werkwijze die staat voor het samen met bewoners en instanties (zoals Vivare, St. VIVA, Politie) werken aan een sociale, prettige en veilige buurt. Kijk voor meer informatie op www.ikbuurtmee.nl   

 

Telefoon
026-3628959
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Alle datums


  • 4 maart 2019 20:00