Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

Ilja Leonard Pfeijffer over Grand Hotel Europa UITVERKOCHT

Lezing
 Registratie gesloten
 
44
Datum: 6 februari 2019 20:00

Locatie: Stedelijk Gymnasium Arnhem

De schrijver van Grand Hotel Europa te gast bij het SGA. UITVERKOCHT

Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer geeft op woensdagavond 27 maart een lezing in Stedelijk Gymnasium Arnhem over zijn roman Grand Hotel Europa. De avond is voor leerlingen en ouders, maar via onze boekhandels Jansen & de Feijter en het Colofon zijn er 100 kaarten voor publiek van buiten beschikbaar

In zijn nieuwe roman (550 pagina’s) neemt de schrijver zijn intrek in het illustere maar in verval geraakte Grand Hotel Europa om te overdenken waar het is misgegaan met Clio, op wie hij in Genua verliefd is geworden en met wie hij in Venetië is gaan wonen. Hij reconstrueert het meeslepende verhaal van liefde in tijden van massatoerisme, van hun reizen naar Malta, Palmaria, Portovenere en de Cinque Terre en hun spannende zoektocht naar het laatste schilderij van Caravaggio. Intussen vat hij een fascinatie op voor de mysteries van Grand Hotel Europa. Hij raakt steeds meer betrokken bij het wedervaren van de memorabele personages die het bevolken en die uit een eleganter tijdperk lijken te stammen, terwijl de globalisering ook op die schijnbaar in de tijd gestolde plek om zich heen begint te grijpen. Grand Hotel Europa is de grote roman van Ilja Leonard Pfeijffer over het oude continent, waar zoveel verleden is dat er voor toekomst geen plek meer is en waar het meest reële toekomstperspectief geboden wordt door de exploitatie van dat verleden in de vorm van toerisme. Het is een theatraal en lyrisch boek over de Europese identiteit, nostalgie en het einde van een tijdperk. Het is, hoe verontrustend het ook zijn mag, zijn beste boek tot nu toe.

Ilja Leonard Pfeijffer
Ilja Leonard Pfeijffer (1968) is classicus en schrijver. Hij schrijft romans, verhalen, gedichten, columns, essays, kritieken, theaterstukken en songteksten. In 2014 won hij de Libris Literatuurprijs voor zijn roman La Superba en in 2016 ontving hij de VSB Poëzieprijs voor Idyllen, een bundel met langere, verhalende gedichten in rijmende alexandrijnen over de zee. In 2017 werd hem de Taalunie Toneelschrijfprijs toegekend voor zijn stuk De Advocaat. Pfeijffer woont en werkt in Genua.

Ilja Leonard Pfeijffer

Woensdag 27 maart - aanvang 19.30 uur (!!) - Stedelijk Gymnasium Arnhem, Thorbeckestraat 17 Arnhem - entree € 7,50
VOLGEBOEKT

(ouders en leerlingeh SGA hebben vrij enree)

 

Beschikbare stoelen
56
Aantal beschikbare stoelen
100
Telefoon
026-3628959
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Thorbeckestraat 17 Arnhem

 

Alle datums


  • 27 maart 2019 20:00