Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

Remco Breuker over de B.V. Noord-Korea

Lezing
Datum: 5 november 2018 20:00 - 22:00

Locatie: Velp, Emmastraat 6  |  Plaats: Velp, Nederland

Remco Breuker, de man die in de media de strategie en internationale positie van Noord-Korea haarfijn weet uit te leggen, is maandag 5 november bij ons te gast. Hij geeft een lezing over zijn boek De B.V. Noord-Korea.

Geregeld legt de hoogleraar Koreastudies in de media rustig en helder uit hoe de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zijn positie wist te versterken door de topontmoetingen met president Moon Jae-in van Zuid-Korea en met Donald Trump. De ontmoetingen, waar over mensenrechtenschendingen niet werd gepraat, legitimeerden het land als ‘normale staat’. Maar de Democratische Volksrepubliek van Korea is niet democratisch. Het volk heeft er niets te zeggen, het is geen republiek en het omvat slechts de helft van Korea. 

Wat het land wél is, beschrijft Remco Breuker in De B.V. Noord-Korea. Hij gaat in op wat het land nu ís, en wat we er in de toekomst van kunnen verwachten als de strategische plannen van het land slagen. Noord-Korea weet wat het doet: het verdient fortuinen in het buitenland, heeft kern- en andere wapens ontwikkeld en is een kernmacht geworden die er klaar voor is om met de VS aan tafel te gaan zitten. Breuker laat haarfijn zien hoe het land in elkaar zit, waarom mensenrechtenschendingen en kernwapens er nauw met elkaar verweven zijn, waar het naartoe op weg is, en wat dat voor de rest van de wereld betekent.

Remco Breuker

Remco Breuker (1972) is hoogleraar Koreastudies aan de Universiteit Leiden. Hij doet onderzoek naar de geschiedenis van Korea en naar hedendaags Noord-Korea, waarbij hij nadruk legt op mensenrechtenschendingen, dwangarbeid, moderne slavernij en de verhalen van Noord-Koreaanse ballingen.

Vrijdag 21 september – aanvang 20.00 uur – toegang € 8,00

 

Adres
Emmastraat 6
6881 ST Velp, Nederland

 

Kaart


De Maps Service is niet beschikbaar.

 

Alle datums


  • 5 november 2018 20:00 - 22:00