Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

Wim Huijser - liefde voor het landschap

Lezing
Datum: 10 mei 2019 20:00 - 22:00

Locatie: Jansen & de Feijter  |  Plaats: Velp, Nederland

Lezen en wandelen zijn de bronnen van inspiratie voor Wim Huijser, schrijver-publicist op het snijvlak van geschiedenis, literatuur en landschap. Vrijdag 10 mei geeft hij een lezing bij Podium Jansen & de Feijter over zijn liefde voor landschap en literatuur.

Tijdens de lezing voert Wim Huijser zijn publiek mee op een associatieve wandeltocht door zijn recente werk. Daarnaast gaat hij ongeveer een kwartier in gesprek met een gast die hij zelf meebrengt: wandelcoach en psycholoog Hilde Backus. Samen met haar onderzoekt hij wat het lezen van het landschap zo boeiend maakt.

Wim Huijser
Wim Huijser woont in Wageningen, waar het gevarieerde landschap hem het ene na het andere onderwerp aanreikt. Van rijen ondenkbaar ijle populieren, rivieren en poëzie tot levenspaden. Het pad dat hij als schrijver volgt, lijkt vooral te worden bepaald door de verleidingen van de zijwegen. En altijd is er de literatuur om onderwerpen uit te diepen en een plaats in de tijd te geven. De jaren dat hij met zijn vrouw op een landgoed in de Betuwe woonde, van 2010 tot april 2014, werd hij op meerdere manieren in het verhaal getrokken van het rivierenlandschap. Leven met de seizoenen (2011) volgt in columns en foto’s de jaarcyclus op dit landgoed. 

De laatste jaren schrijft hij vooral over de ontwikkelingen in het Nederlandse cultuurlandschap. Voorbeelden zijn: Voetsporen. Op schrijverspad door het land van de grote rivieren (2014, op de longlist van de Jan Wolkers Prijs), 50 Klompenpaden. Door het cultuurlandschap van Gelderland en Utrecht (2015), en Wandelen in de geest van Jac. P. Thijsse (2017, met Rob Wolfs). Daarnaast publiceerde Huijser verschillende deelstudies en een biografie over de dichter C. Buddingh’.

Vrijdag 10 mei – aanvang 20.00 uur – entree € 5,00

Podium Jansen & de Feijter

Willem Huijser

 

 

 

Beschikbare stoelen
50
Aantal beschikbare stoelen
60
Telefoon
026-3628959
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Emmastraat 6
6881 ST Velp, Nederland

 

Kaart


De Maps Service is niet beschikbaar.

 

Alle datums


  • 10 mei 2019 20:00 - 22:00