Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

Rosita Steenbeek - 'Wie is mijn naaste?’

Lezing
Datum: 1 november 2018 20:00 - 22:00

Locatie: Velp, Emmastraat 6  |  Plaats: Velp, Nederland

Rosita Steenbeek bezocht Lampedusa, Sicilië en Libanon om er vluchtelingen en migranten te ontmoeten. Haar boek ‘Wie is mijn naaste?’ is hier de neerslag van. Ze komt erover vertellen op donderdag 1 november.

‘Mijn verhaal over de vluchtelingenopvang’, luidt de ondertitel van haar nieuwe boek. Steenbeek realiseert zich dat er grote groepen mensen zijn, die niet bijna achteloos zoals wij een landsgrens kunnen passeren. Als ze het wel doen, moeten zij er hun leven voor op het spel zetten.

Op Lampedusa, Sicilië en in Libanon hoort Steenbeek de intense verhalen van vluchtelingen én hulpverleners, ze deelt hun leven op schrijnende maar ook mooie momenten. Ze raakt aan de levens van mensen die in die situatie op hun sterkst en tegelijk kwetsbaarst zijn: alleenreizende minderjarige asielzoekers in een opvanghuis op Sicilië, vrouwen uit Aleppo in vluchtelingenkamp op enkele kilometers van de Syrische grens, hulpverleners in Libanon die de onmenselijke keuze moeten maken wie wel en wie niet mee mogen met een humanitaire corridor naar Italië. Zij worden, ieder voor zich, geconfronteerd met de fundamentele vraag: wie is mijn naaste?

Rosita Steenbeek

Steenbeek, die van kinds af aan kreeg ingeprent “dat je goed moest zijn voor je medemens”, schreef eerder over vluchtelingen en migranten. Zo onderzocht ze op Lampedusa hoe compassie met hen er in de praktijk uitziet. Ze schreef er het essay “Heb uw vijanden lief” over, ter gelegenheid van de maand van de spiritualiteit. Vluchtverhalen komen ook in haar eigen Duits-Joodse familie voor. Daarover verscheen in 2015 haar boek: Rose. Een familie in oorlogstijd. Ze debuteerde in 1994 met de roman “De laatste vrouw”. Vele romans volgden, zoals “Schimmenrijk”, “Intensive Care” en “Ander licht”. Daarnaast schreef zij een aantal succesvolle boeken over Rome, de stad waar ze een groot deel van het jaar woont.

Donderdag 1 november - aanvang 20.00 uur - entree € 10,00

 

Adres
Emmastraat 6
6881 ST Velp, Nederland

 

Kaart


De Maps Service is niet beschikbaar.

 

Alle datums


  • 1 november 2018 20:00 - 22:00