Velpse babyboomers

 

Historicus Renie Hesselink (Velp, 1951) schreef aan de hand van eigen onderzoek, interviews en archiefmateriaal een prachtig portret van een generatie. Hét decembercadeau voor elke (oud-)Velpenaar! 

Babyboomers verhaalt over een verloren landschap. Het boek reconstrueert met fraaie anekdotes de geloofsopvoeding tussen 1945 – 1970 binnen de Roomse Familie. Het blijft niet steken bij nostalgische herinneringen over de katholieke (huishoud)school, Okki en Taptoe of de schoolmis. Dit boek legt een leerplan bloot van de gouden driehoek: kerk, gezin en onderwijs. De uitgekiende socialisatietechnieken leerden deze roomse cultuur aan en slepen de kennis in. Toch verdampte het geloof. De beatmis werd het sluitstuk en het symbool van de opvoeding van de babyboomers. Met de vele unieke foto’s uit de Velpse parochie is de publicatie een feest voor het oog.

Babyboomers. Hun roomse vorming - Casestudy Velp 1945 - 1970 - Uitgeverij Bookscout - paperback - € 20,99

Reserveer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. een exemplaar of bel 026-3628959.