Een Gruffalo voor iedereen!

De  voorleesklassieker De Gruffalo nu tijdelijk voor slechts 2 euro te koop!

Boekhandel Jansen & de Feijter verbindt aan de actie Ik Wil Een Prentenboek! een eigen actie: Koop een Boek, Doneer een Boek! We vragen klanten geheel vrijwillig voor 2 euro een extra Gruffalo-prentenboek te kopen ten behoeve van stichting Kinderzwerfboek. Deze stichting heeft als missie het lezen onder kinderen te stimuleren en alle kinderen, ongeacht sociaal milieu of cultuur, de mogelijkheid te geven een mooi boek mee naar huis te kunnen nemen. 
 
De Gruffalo, de voorleesklassieker van Julia Donaldson en Axel Scheffler, verscheen in 1999 als The Gruffalo bij uitgeverij Macmillan in England, een prentenboek geschreven door Julia Donaldson en geillustreerd door Axel Scheffler. Het inmiddels veelvuldig onderscheiden verhaal gaat over een muisje dat niet alleen alle dieren die hem willen opeten te slim af is, maar ook de grote griezelige Gruffalo. Van het boek zijn sinds 1999 meer dan 13 miljoen exemplaren verkocht in 58 verschillende edities wereldwijd. In 2009 is de animatiefilm verschenen die een Academy Award won en een BAFTA nominatie kreeg.
 
Ik Wil Een Prentenboek! is een initiatief van de stichting Geef mij maar een boek! die eerder met veel succes de actie Geef mij maar een boek! lanceerde waarbij binnen 14 dagen meer dan een kwart miljoen jeugdboeken hun weg naar jonge lezers vonden. De stichting wordt ondersteund door een brede groep boekverkopers en inkopers en werkt op actiebasis samen met vele gemeenten, bedrijven en instellingen.

Bestellen