Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

Simon Hammelburg - Het nieuwe herdenken

Lezing
Datum: 3 mei 2018 20:00

Locatie: Jansen & de Feijter  |  Plaats: Velp, Nederland

Wij hebben Simon Hammelburg bereid gevonden om op 3 mei weer een lezing te geven in onze boekhandel. Het accent van zijn presentatie ligt op ‘het nieuwe herdenken’, nu de eerste generatie oorlogsslachtoffers wegvalt en men zich kan afvragen in hoeverre de jeugd interesse heeft. Zijn boek Van Binnen is alles stuk - Herinneringen van vernielde generaties (Engelse titel: Broken on the inside - The war never ended) behoort inmiddels tot de standaardwerken over de psychische averij van de vervolgden en hun nazaten.

Hammelburg houdt een informele voordracht, waarna gediscussieerd kan worden. Ook signeert hij boeken en wij zorgen voor een aangename ambiance.

Simon Hammelburg (Amsterdam, 28 februari 1952) is tekstschrijver, componist, journalist en auteur. Hij schreef meer dan 1000 liedjes. Hij werkte als presentator en reizend journalist voor AVRO’s Radiojournaal. Begin jaren tachtig van de vorige eeuw werd hij correspondent in Amerika voor omroepen in Nederland in en buitenland en schreef hij voor enkele bladen.

In 1980 schreef hij mee aan het boek Mijn Jodendom (eindredactie Dick Houwaart), in 1995 debuteerde hij met zijn roman Kaddisj voor Daisy, in 2014 verscheen Van binnen is alles stuk - Herinneringen van vernielde generaties en de Engelse versie Broken on the inside - The war never ended. In 2017 publiceerde Uitgeverij Aspekt zijn oergeestige boek Het Voorgesprek en verscheen een artikel van zijn hand in de bundel Ons Jodendom, wederom onder eindredactie van Dick Houwaart.

2015 04 30 Rob Kuyper 1

Donderdag 3 mei - aanvang 20.00 uur - entree € 5,00

 

Zie ook lezing Carla van Dokkum 18 april en lezing Hella Rottenberg 17 mei.

 

 

Beschikbare stoelen
44
Aantal beschikbare stoelen
60
Telefoon
026-3628959
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Emmastraat 6
6881 ST Velp, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • 3 mei 2018 20:00