Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

Philocafé

Filosofie
 Registratie gesloten
 
7
Datum: 9 april 2018 10:00

Locatie: Jansen & de Feijter  |  Plaats: Velp, Nederland

Philocafé – “Heeft de mens als taak om bij te dragen aan het geluk van een ander?” 

Maandagochtend 9 april is het weer Philocafé: filosoferen met een fris hoofd. De uitgangsvraag zal zijn: “Heeft de mens als taak om bij te dragen aan het geluk van een ander?" Moderator en praktisch filosoof Hein Hoek leidt het gesprek.

Deze vraag past goed binnen het veel voorkomende thema van het individu ten opzichte van de ander of de samenleving. De mens is een autonoom wezen, maar beweegt zich wel in een groep, is omgeven door anderen. Schept dat ‘verplichtingen’ om bij te dragen aan het geluk van anderen? Dat gaan we onderzoeken.

Het Philocafé

Het Philocafé is een laagdrempelige vorm van filosofisch onderzoek naar zaken die er toe doen. Het gaat niet om kennis van filosofie, maar om het filosoferen als activiteit. Verwacht dus ook geen welluidende voordrachten van gerenommeerde filosofen, gevolgd door een vraag-en-antwoord-halfuurtje. Nee, je moet zélf aan de slag. Het enige wat je als deelnemer nodig hebt, is het willen formuleren van je opvattingen, het oprecht luisteren naar andermans standpunten en de bereidheid om je eigen standpunten aan te passen.

Het onderzoeksgesprek is gebaseerd op de Socratische methode. Het levert je geen definitieve antwoorden op, maar wel meer inzicht in de onderzochte materie en stof tot verder nadenken.

De deelnemers vormen een open groep, met de afspraak dat de inhoud van het gesprek vertrouwelijk blijft. De deelnemers bepalen zelf het thema en de uitgangsvraag. Het onderzoeksgesprek wordt gemodereerd door praktisch filosoof Hein Hoek.

Let op

Het Philocafé is standaard op de eerste maandag van de maand. Vanwege Pasen houden we de filosofie-ochtend deze maand op maandag 9 april.

Aanvang: 10.00 uur.

 

Beschikbare stoelen
18
Aantal beschikbare stoelen
25
Telefoon
026-3628959
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Emmastraat 6
6881 ST Velp, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • 9 april 2018 10:00