Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

Passiemuziek door de eeuwen heen (GEANNULEERD)

Lezing
Datum: 28 maart 2018 20:00

Locatie: Jansen & de Feijter  |  Plaats: Velp, Nederland

Muziekhistoricus Joop van Velzen geeft een lezing over passiemuziek door de eeuwen heen - GEANNULEERD

Sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw is de tijd en het leven alsmaar jachtiger geworden. Merkwaardig genoeg is juist de aandacht voor passiemuziek toegenomen. De gelegenheid nemen om zich te concentreren op muzikale zettingen van het lijden en sterven van Jezus Christus is alleen nog maar groeiend. Het bewijs ervoor: in geen enkele ander land zijn er zoveel uitvoeringen van de passiemuziek van Johann Sebastian Bach als in Nederland.

Het aantal passies dat geschreven is, vooral in de barok, is niet te overzien. Georg Philipp Telemann alleen al schreef van 1722 tot 1767 ieder jaar een nieuwe passie, hetgeen hem een totaal van 46 stuks opleverde. Daarboven op kan men nog een aantal oratorio’s tellen die gerust voor een passie kunnen doorgaan.

Muziekhistoricus Joop van Velzen zal uitgebreid ingaan op verschillende op muziek gezette passies van de vier evangelisten Mattheus, Johannes, Lukas en Markus. Er worden werken gepresenteerd en toegelicht van componisten, chronologisch verdeeld over 7 eeuwen: van Jacob Obrecht, via Johann Sebastian Bach en tijdgenoten, via Krzysztof Penderecki en Wolfgang Rihm, onze eigen Antoine Oomen tot aan Arvo Pärt, de Chinese componist Tan Dun en de Russisch-orthodoxe theoloog en componist Hilarion Alfejev, om er slechts enkele te noemen!

 

woensdag 28 maart - GEANNULEERD

 

 

JoopvanVelzen 200Joop van Velzen

 

Telefoon
026-3628959
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Emmastraat 6
6881 ST Velp, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • 28 maart 2018 20:00