Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

De uitgever en de schrijver

Evenement
 Registratie gesloten
 
0
Datum: 2 februari 2018 20:00

Locatie: Jansen & de Feijter  |  Plaats: Velp, Nederland

UITGESTELD NAAR APRIL VANWEGE ZIEKTE FRANC DE KNIPSCHEER

‘Het Siamees moment’ is de eerste roman van dichter, performer en muzikant Peter WJ Brouwer. Deze roman over verwantschap en de maakbaarheid van relaties verscheen afgelopen najaar bij In de Knipscheer. Vrijdag 2 februari is zowel Brouwer als zijn uitgever Franc Knipscheer te gast bij Boekhandel Jansen & de Feijter.

Het wordt een avond van interviews, voorleesmomenten en natuurlijk een signeersessie. Walter Jansen interviewt eerst Franc Knipscheer over ruim veertig jaar literair werk uitgeven, als kleine uitgeverij, over de Caribische literatuur (een specialiteit van Knipscheer) en over de schrijvers die hij heeft ontdekt en nu grote namen zijn, zoals Marion Bloem, Leon de Winter en Alfred Birney.

Na de pauze praat Walter Jansen met Peter WJ Brouwer over Het Siamees moment en het schrijverschap. Dat het schrijven van een roman totaal iets anders dan gedichten schrijven, heeft hij al eens verteld in een radio-interview. Een gedicht kan je nog wel eens even wegleggen, zei hij, maar een roman? Nee: “Ik kon niet die roman ongestraft wegleggen, want dan verpieterden mijn personages.”

Dat het werkt, bewijst de goede ontvangst van het boek. Enkele reacties:

“Wat een prachtig romandebuut!”– Britta Koopen in Eindhovens Dagblad.

“Een boek dat ertoe doet.” – schrijver Philip Hoorne

“Pakkend beschreven met krachtige, veelzeggende, zorgvuldig gekozen woorden.” – NBD | Biblion

Peter WJ Brouwer

Peter WJ Brouwer is schrijver, vertaler en theatermaker. Hij studeerde Duitse Taal- en Letterkunde in Utrecht. In september 2017 verscheen zijn roman Het Siamees moment bij uitgeverij In de Knipscheer. Deze roman gaat over liefde, ambities en het maken van fouten. Over verwantschap en de maakbaarheid van relaties. De roman heeft door de vele herkenbare voorbeelden een hoog actualiteitsgehalte. Volgens auteur Philip Hoorne schreef Brouwer een ‘waarachtige roman’ en ‘een boek dat ertoe doet.’ Eerder publiceerde Brouwer drie dichtbundels: Landdieren, Mascara (Uitgeverij P, Leuven 2011 resp. 2014) en Brief aan wie niet bestaat (uitgeverij In de Knipscheer, Haarlem 2016). Zijn poëzie verschijnt regelmatig in bloemlezingen en in landelijke tijdschriften, daarnaast is hij soms te horen en te zien voor nationale en regionale radio en tv. Brouwers werk is een aantal keren bekroond of genomineerd.
Brouwer is behalve schrijver een performer en muzikant. In tal van combinaties treedt hij op met collega-schrijvers, musici, beeldend kunstenaars, (cultuur)filosofen en televisie- en theatermakers. Zo werkte hij de afgelopen jaren nauw samen met vriend en programmamaker Michael Abspoel, bekend o.a. van het tv-programma Man Bijt Hond. In die laatste hoedanigheid toerde hij in Nederland en Vlaanderen met muziektheater rondom Jacques Brel. Samen met Abspoel speelde hij in schouwburgen, theaters en op festivals.

Uitgeverij In de Knipscheer
Uitgeverij In de Knipscheer is in 1976 in Haarlem opgericht door de broers Jos en Franc Knipscheer. Het is een kleine, onafhankelijke, zelfstandige, literaire uitgeverij die in haar ruim veertigjarig bestaan zo’n 900 titels heeft uitgegeven, waaronder meer dan 100 poëziebundels. Vele Nederlandstalige auteurs zetten in de uitgeverij hun eerste schreden op het schrijverspad, onder wie Leon de Winter, Astrid H. Roemer, Marion Bloem, Herman Brusselmans, Ernst Jansz, Sjoerd Kuyper en Alfred Birney.
Verschillende auteurs, vertalers en boekuitgaven van In de Knipscheer kregen belangrijke onderscheidingen, waaronder de Reina Prinsen Geerligsprijs, de E. du Perronprijs, de Martinus Nijhoffprijs voor vertalingen, de Best Verzorgde Boeken, de Pulitzer Prize, de National Book Award en de Nobelprijs voor literatuur (Wole Soyinka, 1986)

Vrijdag 2 februari, aanvang 20:00. Entree: € 4,=

  

 Peter WJ Brouwer 250 
  Peter WJ Brouwer

 

Beschikbare stoelen
60
Aantal beschikbare stoelen
60
Telefoon
0263628959
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Emmastraat 6
6881 ST Velp, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • 2 februari 2018 20:00