Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

Lost in Translation - In gesprek met vertalers

Gesprek
Datum: 9 februari 2018 20:00 - 22:00

Locatie: Jansen & de Feijter  |  Plaats: Velp, Nederland

Lost in translation, een avond over vertalen

Een avond over de kunst van het vertalen, over Jonathan Dee, de New Yorkse schrijver van romans en non-fictie, en over de New Yorkse fictie. De vertaalsters Mariella Duindam en Aleid van Eekelen- Benders zijn 9 februari te gast.

Duindam en Van Eekelen vertaalden samen de jongste roman van Jonathan Dee, De kiezers. Walter Jansen gaat met hen in gesprek over het boek en over de praktijk van het samenwerken, vertaalproblemen en –geneugten, toegelicht met voorbeelden. Er worden ook fragmenten uit het boek voorgelezen. Verder komen achtergronden over de New Yorkse fictie aan de orde. Na de pauze kan het publiek vragen stellen.

Mariella Duindam

Mariella Duindam studeerde cello aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en volgde de vertaalopleiding aan het Instituut voor Tolken en Vertalen in Utrecht. Nadat zij bijna vijfentwintig jaar als celliste in Het Gelders Orkest had gewerkt, besloot ze haar tweede droom te volgen. Zij is inmiddels fulltime literair vertaler en vertaalde onder meer werk van Tracy Chevalier, Justin Cronin, Andrea Wulf en Ann Weisgarber.

Aleid van Eekelen

Aleid van Eekelen vertaalt al ruim twintig jaar Engelse en Amerikaanse literatuur, zowel kinder- en jeugdboeken als romans voor volwassenen, alleen of in samenwerking met een collega. In 2016 won haar vertaling Waar het licht is, van Jennifer Niven, de Dioraphte Literatourprijs. Enkele andere auteurs die door haar zijn vertaald: Anne Tyler, Aminatta Forna, John Green (o.a. Schildpadden tot in het oneindige) en Roxane Gay. Het vorige boek van Jonathan Dee, Een goed excuus, vertaalde zij samen met Lidwien Biekmann.

Korte inhoud ‘De kiezers’

Miljonair Philip Hadi verruilt na 9/11 Manhattan voor Howland, Massachusetts. Een opsteker voor het ingeslapen dorp, dat zich nu verheugt in een nieuw elan. Voor lokale aannemer Mark betekent Hadi’s komst werk, en hij raakt geïntrigeerd door zijn succes. Al snel werpt de miljonair zich op als nieuwe burgemeester van Howland. Hij schaft belastingen af en betaalt zelf wat het dorp nodig heeft. Maar deze ogenschijnlijke luxe heeft ook een schaduwzijde. Zo verliest Marks zus Candace haar baan omdat de bibliotheek gesloten wordt. Marks broer Gerry houdt een anoniem blog bij waarin hij zich verzet tegen de alleenheerschappij van Hadi. Uiteindelijk komt het tot een pijnlijke botsing tussen de middenstand en de rijken. 

De pers over zijn eerdere werk

‘Dee is een meester in het balanceren tussen sympathie en kritisch afstand nemen.’ Jonathan Franzen

‘Scherp, niet-moralistisch, volkomen menselijk.’ De Groene Amsterdammer

 

Vrijdag 9 februari - aanvang 20.00 uur - entree 5 euro

 

 

 

Beschikbare stoelen
55
Aantal beschikbare stoelen
60
Telefoon
0263628959
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Emmastraat 6
6881 ST Velp, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • 9 februari 2018 20:00 - 22:00