Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

Literair concert - De verborgen hand

Literair concert
Datum: 16 februari 2018 20:00

Locatie: Jansen & de Feijter  |  Plaats: Velp, Nederland

Literair concert: muziek van vrouwelijke componisten uit ‘De verborgen hand’ van Noud Bles

In de nieuwe roman van Noud Bles, ‘De verborgen hand’, is muziek een belangrijk thema. Om preciezer te zijn: muziek van zeven vrouwelijke componisten. Op vrijdagavond 16 februari brengen Noud Bles en pianist Sebastiaan Oosthout de roman in woord en muziek tot leven.

Tijdens dit literair concert schetst de schrijver een beeld van zijn roman en leest hij fragmenten hieruit voor. De pianist speelt de muziek die in het boek voorkomt. Afwisselend geven zij een toelichting op de ongebruikelijke muziek en de relatie met de tekst in de roman. Ook vertellen zij in het kort over leven en werk van de zeven componistes: Cécile Chaminade, Clara Schumann-Wieck, Louise Adolphe Le Beau, Hildegard von Bingen, Maria Theresia von Paradis, Fanny Hensel-Mendelssohn-Bartholdy, Teresa Carreno.

Noud Bles (Vinkeveen, 1945) is dichter, schrijver, vertaler, romancier en organisator van literaire publieksactiviteiten. ‘De verborgen hand’ is zijn zesde roman (verschenen bij uitgeverij Aspekt). In zijn verhalen en romans botsen faustiaanse ambities op de beperkingen van de mens.

Sebastiaan Oosthout (Nijmegen, 1966) is concertpianist en docent piano. Hij speelt als solist in groot en in klein verband en heeft verschillende cd’s uitgebracht.

Over De verborgen hand

De roman gaat over vriendschap, liefde, het leven en de dood. Een succesvolle vertaler van toneelliteratuur is de rechterhand van een controversiële, heftig experimenterende regisseur die naam maakt met eigenzinnige, spraakmakende voorstellingen. De regisseur eist het uiterste van zijn acteurs en van zijn vertaler, vooral als hij ernstig ziek wordt en zijn laatste opvoering bedenkt. (….) Het uiteindelijke toneelproject bestaat uit de dood van de regisseur, diens crematie en de eerste, dramatische opvoering van het stuk, waarin het toneelspel, de werkelijkheid en muziek van vrouwelijke componisten de toeschouwers en de lezers verbazen.

(ingekorte promotietekst uitgever)

 

Datum: 16 februari 2018

Tijd: 20.00 – 22.00 uur, met korte pauze

Kosten € 8,00 p.p.

 

Beschikbare stoelen
60
Aantal beschikbare stoelen
60
Telefoon
026-3628959
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Emmastraat 6
6881 ST Velp, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • 16 februari 2018 20:00