Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

Ik buurt mee met Frank Keverling Buisman - de Geërfden van Velp

Lezing
Datum: 14 december 2017 20:00

Locatie: Jansen & de Feijter  |  Plaats: Velp, Nederland

De volgende ‘ik buurt mee’-lezing van dit seizoen op 14 december 2017.

In het kader van het ‘Ik buurt mee!’ project in Velp Noordoost worden er lezingen georganiseerd onder het motto ‘Van buurtgenoten voor buurtgenoten’. De volgende lezing van dit seizoen zal verzorgd worden door buurtgenoot Prof. Dr. Frank Keverling Buisman met als titel: “De Geërfden van Velp”.

Frank Keverling Buisman houdt een vrij algemene lezing over het instituut van de Geërfden in Velp, gericht op de historische achtergrond ervan en de huidige functie. Aanleiding is het feit dat er omstreeks het tijdstip van de lezing een nieuw boekje over dat instituut uitkomt.

Voor veel van de ca. 4000 Velpse huiseigenaren is het een onbekend fenomeen: ze zijn lid van een vereniging zonder dat ze dat zelf weten: ze zijn namelijk Geërfde van Velp, een club waarvan je automatisch lid wordt als je een huis of grond koopt in Velp, en waarvan je het lidmaatschap ook niet op kunt zeggen.

Gelukkig kost dat lidmaatschap niks, en zijn er wel voordelen aan verbonden. Je kunt profiteren van de recreatiemogelijkheden op het Rozendaalse Veld en bij de Emmapiramide, wandelen door het Geërfdenpark en je paard op de Geërfdenwei laten grazen, maar ook als vrijwilliger meewerken om de heide en de weide in goed staat te houden. En bovendien genieten van vele door de Geërfden mogelijk gemaakte activiteiten voor de Velpse samenleving: het Openluchttheater, Geërfdenbank op de Overtuin, muziekuitvoeringen, meerdere herdenkingsstenen, -ramen en -monumentjes, publicaties over Velpse historie en zo meer. En je mag op de jaarvergaderingen komen en meepraten over het wel en wee van die club, en na afloop een borrel drinken.

De lezing zal plaats vinden op donderdag 14 december a.s. van 20.00 (inloop vanaf 19.30) tot 22.00 uur bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6 in Velp. De kosten bedragen 3 euro per persoon (exclusief consumpties). Aanmelding is verplicht. Voor nadere informatie en aanmelden voor het bijwonen van de lezing, kunt u een e-mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Leer buurtgenoten kennen:

Rondom de lezing is er voldoende tijd om nader met buurtgenoten kennis te maken.

Donderdag 14 december - aanvang 20.00 uur - entree € 3,00

 

 

Telefoon
026-3628959
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Emmastraat 6
6881 ST Velp, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • 14 december 2017 20:00