Hieronder ziet u een overzicht van onze activiteiten in Velp.

Voor de activiteiten in Arnhem (Het Colofon) klikt u hier.

Jan Siebelink over De buurjongen

Interview
Datum: 22 december 2017 20:00 - 22:00

Locatie: Jansen & de Feijter  |  Plaats: Velp, Nederland

Vrijdagavond 22 december is de Velpse schrijver Jan Siebelink te gast in de boekhandel. Boekhandelaar Walter Jansen zal in gesprek gaan met de auteur over zijn laatste roman De buurjongen. Ook heeft het publiek de mogelijkheid tot vragen stellen en het laten signeren van het boek.

De buurjongen

Naast de familie Sievez woont Henk Wielheesen, een jongen wie het spreken altijd moeilijk is afgegaan, en die bevriend is met zoon Ruben. Henk is nog jong als hij wordt overgeleverd aan de grillen van zijn stiefmoeder, en het is door toedoen van het buurgezin dat hij in veiligheid wordt gebracht. Als de stiefmoeder op gruwelijke wijze sterft, komt Henk werken in de kas van vader Sievez.
Jan Siebelink volgt Henks eenvoudige leven, dat zich voornamelijk op het erf van zijn huis afspeelt. ‘Henk Wielheesen stond aan het hek, met de haan afwisselend op zijn hand of schouder. Op dit moment schoof het dier heen en weer over zijn arm en hand. Het pikte met snelle bewegingen onder zijn vleugels.’ In De buurjongen lezen we een heel leven, tot aan de dood, in kleine en veelzeggende details.

Jan Siebelink (Velp, 1938) groeide op in een streng-godsdienstig christelijk gezin. Hij werd leraar Nederlands en Frans en studeerde in zijn vrije tijd Franse taal- en letterkunde. Naast zijn leraarsbaan begon hij te schrijven en bracht hij een aantal romans en verhalen voort. Zijn belangrijkste romans zijn De herfst zal schitterend zijn, En joeg de vossen door het staande koren, De overkant van de rivier, Vera, Margaretha en de  bestseller Knielen op een bed violen. In het laatstgenoemde boek vertelt Siebelink over de godsdienstige kring waar zijn vader toe behoorde en hoe hij daar zelf bij betrokken werd. Van Knielen op een bed violen waren in 2009 meer dan 700.000 exemplaren verkocht. In september 2009 kwam de vijftigste druk uit.

Naast zijn literaire werk schreef Siebelink ook essays over decadente Franse literatuur. Hij is woonachtig in Ede.

In september 2017 zag zijn meest recente roman De buurjongen het licht, een magnifiek portret van de buurjongen van de familie Sievez, Henk Wielheesen.
Ter gelegenheid van Jan Siebelinks tachtigste verjaardag verschijnt er in februari 2018 een schitterende ode aan zijn stille plantenrijk, de ziel van zijn schrijverschap, onder de titel De bloemen van Jan Siebelink. Een adembenemend mooie geïllustreerde uitgave, verrijkt met eindeloos veel citaten over bloemen uit zijn romans en verhalen. Tegelijk verschijnt er ook een geïllustreerde editie van Siebelinks beroemde roman Knielen op een bed violen, met houtsneden van Klaas Gubbels.

Aanvang 20.00 uur - entree 5 euro - graag reserveren

 

Beschikbare stoelen
81
Aantal beschikbare stoelen
100
Telefoon
026-3628959
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Emmastraat 6
6881 ST Velp, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • 22 december 2017 20:00 - 22:00